Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naţionale în videoconferință cu militarii din Afganistan

ro

13 Apr, 2017 17:06 824 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, s-a adresat joi, într-o videoconferinţă, militarilor români aflaţi în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în Kandahar și Kabul, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

La videoconferinţă au participat secretarii de stat Mircea Dușa, Nicolae Nasta și Florin Lazăr Vlădică, locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Marius Harabagiu, generali și amirali, ofițeri cu funcții de conducere în structurile centrale ale MApN.

Militarii români au prezentat conducerii ministerului o analiză a situației de securitate din teatrul de operații, stadiul de îndeplinire a misiunilor și au raportat  că starea de sănătate și nivelul moralului personalului sunt foarte bune.

 “M-am simțit mândru de fiecare dată când demnitarii și oficialii străini cu care m-am întâlnit în ultimele săptămâni au vorbit în termeni elogioși despre activitatea dumneavoastră. Promovați cu onoare imaginea Armatei României  acolo unde contează mai mult și ne gândim permanent la dumneavoastră, cei care luptați cu arma în mână, pentru a îndeplini angajamentele externe ale țării noastre”, le-a transmis militarilor ministrul Leș.

Gabriel Leș le-a mulțumit militarilor pentru modul în care își fac datoria faţă de ţară, departe de familii şi de cei dragi, în condiţii dificile. La final, le-a urat lor și familiilor rămase în țară: “Sărbători minunate în liniște și pace!”

În Afganistan, în acest moment sunt dislocați militari de la Batalionul 151 Infanterie din Iași. Alături de ei mai activează echipe de consiliere a forțelor militare afgane, structuri de informații, forțe pentru operații speciale și elemente de sprijin logistic.

Sursa foto: Facebook/Gabriel Les

Ti-a placut articolul?

Comentarii