Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:04 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş se întâlneşte cu omologul său britanic la Mihail Kogălniceanu (galerie foto + video)

ro

14 Jun, 2017 15:59 1733 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, se întâlnesc astăzi începând cu ora 16.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu piloții și personalul tehnic care deservesc aeronavele Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii, sosite în România pentru executarea de misiuni de poliție aeriană.
 
Patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, execută misiuni de poliție aeriană, alături de aeronavele MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, în perioada 1 mai - 31 august, contribuind atât la dezvoltarea capacității de reacție și întărirea posturii de descurajare, cât și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice.
 
Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

UPDATE: ora 16.35

Oficiali din cadrul MApN susţin că astăzi a fost ridicată interdicția de zbor pentru avioanele MiG 21 Lancer. Ele fuseseră obligate să rămână la sol după accidentul aviatic de la Nazarcea.

UPDATE: ora 16.00

Ministrul britanic al Apărării a ajuns cu o aeronavă la Mihail Kogălniceanu fiind aşteptat la scara avionului de ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş. În aeronavă s-a aflat şi ambasadorul marii Britanii la Bucureşti. 

Oficialii s-au urcat în maşini şi au plecat către locul în care vor avea loc discuţii, urmând ca apoi să susţină o conferinţă de presă. În momentul în care vor fi intonate imnurile naţionale vor trece la joasă altitudine patru aeronave MiG şi 2 F16. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Imagini live pe facebook.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii