Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii militari, la inaugurarea Memorialului „Ivan Patzaichin” din Tulcea (FOTO)

ro

11 Sep, 2023 15:31 830 Marime text
Militarii Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” și Grupului 325 Sprijin Logistic Tulcea au participat vineri, 8 septembrie, pe faleza din Municipiul Tulcea, la ceremonia de inaugurare a memorialului arhitectonic dedicat multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin.

În cadrul activității a fost susținut un concert pe apă, s-a executat o defilare de ambarcațiuni pe Dunăre şi s-a desfășurat un spectacol de video mapping pe clădirile Căpităniei, Muzeului de Artă şi Centrului de proiectări din Tulcea, au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române. 

La eveniment, au participat comandantul Flotilei Fluviale „Mihail KogălniceanU”, comandor Nicu Chirea, comandantul garnizoanei Tulcea, comandor Antoanel-Marian Vătămanu, reprezentanți ai autorităților locale și ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, precum și toți cei care au contribuit la realizarea ansamblului arhitectonic.

Memorialul reprezintă un ansamblu arhitectonic realizat prin parteneriatul dintre Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea.

Acest ansamblu oferă un prilej de amintire a momentelor cheie din viața și cariera lui Ivan Patzaichin, filtrate de sensibilitatea artiștilor, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, este considerat „poarta de intrare” în Delta Dunării, fiind punctul de pornire pentru turiștii care vizitează Delta cu caiacul sau cu alte bărci cu vâsle. 



foto: Facebook/ Forțele Navale Române 


Citește și:

Forțele Navale Române desfășoară permanent misiuni de monitorizare în Marea Neagră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii