Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:35 18 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe persoane, maşini şi documente căutate, localizate pe teritoriul ţării noastre de poliţiştii români şi partenirii din statele Schengen

ro

22 Sep, 2019 12:18 578 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 76 de autovehicule și 19 documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În perioada 13 - 20 septembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 457 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 67 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 115 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 3 documente și au fost găsite 54 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 288 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 12 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 26 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 12 autovehicule și 16 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii