Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban „Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viaţa românilor“ (video)

ro

08 Jul, 2020 22:00 695 Marime text
  • Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creşteri în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celelalte autorităţi care sunt implicate în lupta anti-COVID.

De fiecare dată când a fost necesar am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile create ca urmare a unor decizii care au fost luate de alte instituţii decât de instituţiile guvernamentale, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea acestor soluţii şi am asigurat implementarea acestor soluţii.

Premierul Orban a ținut să transmită și un mesaj  prinn care a menționat necesitatea unei implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor.

Vreau, în schimb, să transmit un mesaj: doar guvernul, doar autorităţile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituţii, avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, tuturor reprezentanţilor acestora în instituţii publice, în autorităţi ale administraţiei locale.

Avem nevoie de o implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor, avem nevoie de fiecare cetăţean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească şi îl poate pune în pericol pe oricare dintre cetăţenii români, a precizat Ludovic Orban.

El a spus că ar fi păcat ca, atunci când o majoritate a societăţii respectă regulile şi se protejează, să nu se acţioneze pentru ca "aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus" să nu pună în pericol întreaga societate, dezvoltarea economică şi locurile de muncă.

Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie. Guvernul nu doreşte să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, pentru că şi aşa economia românească şi nu numai românească, ci economia ţărilor europene, a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic.(...)

Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa românilor, pe de altă parte, vreau să spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor, a menţionat Orban.


 

Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?

Comentarii