Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:20 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban „Cetăţenii români care sunt astăzi în Marea Britanie au drepturile garantate“ (video)

ro

07 Jan, 2020 22:45 592 Marime text
Veste bună pentru românii care se află în Marea Britanie. 

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că cetăţenii români care sunt astăzi în Marea Britanie au drepturile garantate.

"Pentru românii care sunt astăzi în Marea Britanie, practic, drepturile lor sunt garantate, sunt prevederi în acord care le garantează drepturile. Pentru cetăţenii europeni care urmează să se ducă în Marea Britanie după realizarea Brexitului încă nu există o reglementare, ea va face obiectul discuţiilor ulterioare părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie. Deocamdată suntem în faza în care acordul este supus dezbaterii şi aprobării Parlamentului European, Parlamentului britanic", a spus Orban într-o conferinţă de presă la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă UE.

El a adăugat că după ratificarea acordului vor fi demarate discuţii privitoare la acordurile ulterioare cu privire la relaţia dintre UE şi Marea Britanie, iar aceste acorduri vor cuprinde şi eventuale prevederi legate de cetăţenii europeni care ar urma să meargă în Marea Britanie.

Premierul  Ludovic Orban a avut în cursul cursul zilei de astăzi, o întâlnire oficială cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care, în actuala Comisie, coordonează comisarii care sunt implicați în elaborarea şi punerea în practică a ceea ce se numeşte “green deal”, adică “Pactul verde”. A avut întâlniri cu comisarul pentru extindere şi vecinătate; cu comisarul Hahn, comisarul responsabil cu bugetul, și cu Michel Barnier, care este negociatorul-şef din partea UE cu privire la Brexit.


Sursa foto-video: gov.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii