Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de retehnologizare a ecluzei Năvodari în valoare de peste 500 milioane de lei

ro

26 May, 2023 15:19 1017 Marime text
Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”, cu o valoarea totală de 504,8 milioane lei, din care construcții-montaj în valoare de 171,2 milioane lei, eșalonată pe 48 de luni.

Investiția se află pe rețeaua de transport de interes european (TEN-T).

Realizarea lucrărilor de retehnologizare aferente proiectului conduce la o serie de beneficii imediate și foarte necesare în contextul actual, precum: funcționarea pentru încă un ciclu de 30 de ani a echipamentelor și instalațiilor de la ecluza Năvodari, reducerea costurilor de întreținere și reparații, creșterea fiabilității echipamentelor și instalațiilor la nivelul cerut de normele europene în vigoare, creșterea siguranței în funcționare a echipamentelor, dar și aducerea echipamentelor electrice și mecanice la un nivel tehnic corespunzător cu cel al anului în care se face retehnologizarea acestora.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul operațional Transport (POT) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Amintim că în februarie 2022, podul peste Ecluză din orașul Năvodari a intrat în ample lucrări de reabilitare și supralărgire a părții carosabile la trei sensuri reversibile.
 
În august anul 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru achiziția unui Studiu de fezabilitate pentru proiectul de investiții „Retehnologizare Ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”. Atribuirea a avut loc pe 12 august 2021, însă rezultatul final a fost publicat pe 3 septembrie. Obiectivul licitației a avut ca scop elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru realizarea proiectului /obiectivului mixt de investiţii „Retehnologizare Ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei”.
 
ETAPA I de proiectare – documente livrabile:

a) – Expertiză Tehnică la construcţia din beton a ecluzei (existentă), conform prevederilor art. 8 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 907/2016;
b) – Expertiză Tehnică la echipamentele și instalațiile ecluzei (existente), conform prevederilor art. 8 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 907/2016;
c) – Audit energetic;
 

d) – Evaluarea Impactului asupra Mediului;
e) – Studii de analiza și de evaluare a impactului calității aerului și apei din zona Ecluzei Năvodari;
f) – Studiu topografic, vizat de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;
g) – Studiu de trafic pentru o perioadă de 30 ani pentru canalul navigabil.
 
ETAPA II de proiectare – documente livrabile:


a) – Documentația tehnică pentru Certificatul de Urbanism care se emite în vederea obțtinerii Autorizației de Construire (DTCU);
b) – Documentațiile tehnice pentru obținerea Avizelor/Acordurilor specificate în Certificatul de Urbanism, inclusiv acordul de mediu și documentația necesară obținerii avizului de Gospodărire a Apelor (DTAA);
c) – Studiu de Fezabilitate (cu respectarea conţinutului-cadru al studiului de fezabilitate pentru obiectiv mixt de investiţii prevăzut în anexa nr. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 907/2016, completat cu elementele specifice din conţinutul-cadru al documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii prevăzut în anexa nr. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 907/2016) si documente suport elaborate conform cerintelor Ghidului Solicitantului;
d) Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (documentatie Tehnica pentru avizarea Studiului de Fezabilitate si indicatorilor tehnico-economici in CTE Ministerul Transporturilor).
 
Valoarea finală a achiziției este de 3.451.000 lei, iar firma câștigătoare este SMM Invest Co SRL.
 
Despre SMM Invest Co SRL
 
Societatea a luat ființă în anul 2005, cu sediul social în București, Sector 2, pe strada Niculescu Bazar. Asociat unic și administrator este Ionuț Gabriel Stoica. În anul 2020, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 4.514.246 lei, cu un profit de 176.556 lei. Conform Confidas.ro, compania Smm Invest Co a încheiat 47 contracte de achiziții publice in valoare totală de 4.789.452,31 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Cine și-a adjudecat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Podul peste Ecluză? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii