Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT PRO România prezintă candidații pentru primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă (galerie foto)

ro

21 Feb, 2020 12:08 2498 Marime text

În aceste momente, coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre și secretarul general adjunct Răzvan Filipescu,  susțin o conferință de presă la sediul partidului.

Vor fi anunțați candidații PRO România pentru funcția de primar în localitățile Corbu, Mircea Vodă, Cuza Vodă și vor fi abordate teme de politică națională și locală.

UPDATE 8

 Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre a repetat faptul că a fost un blat între PNL și PSD cu alegerile într-un singur tur.

Este penibil că am ajuns să avem un guvern care nu este în stare să fie votat de propriul partid, a spus Dobre făcând referire la votarea noului guvern Orban II. Sunt curios să văd următorul guvern de dreapta cu ce program va veni. Consider că acest guvern este unul constituit la mișto. La Primăria Constanța sunt aceleași drăgnisme.

UPDATE 7

Răzvan Filipescu a spus că a identificat o axă pe fonduri europene pentru un proiect în această sesiune deschisă până în 25 iulie, pentru 100.000 de euro pentru un centru integrat comunitar - cabinete medicale, medicină dentară și îngrijire.

UPDATE 6

Sunt antreprenor. Vin ca primar la această comună deoarece în ultimii 15 ani s-au perindat mai mulți primari. Nu s-a realizat absolut nici un proiect mare - străzi asfaltate. Toți propun, dar ne-am săturat de vorbele acestea mincinoase. Nu s-au accesat fonduri. Vrem să atragem investitori să se facă locuri de muncă să nu mai plece copiii în afară. Acum trebuie să ne gândim, să facem, să ne organizăm. Am avut mai multe afaceri de-a lungul anilor. Nu au oamenii o piață. S-au luat fonduri să se facă pentru micii producători solarii, spune Laurențiu Căruntu, candidat PRO România pentru primăria Cuza Vodă.

UPDATE 5

Mă bucur că m-am alăturat PRO România cu oameni tineri și capabili. Mă numesc Marius Bucur, sunt antreprenor în comuna Mircea Vodă. Sunt un om care locuiesc în comună, nu ca alții care locuiesc în alte localități. Știu grijile oamenilor. Sunt nemulțumit de caracatița formata în cadrul primariei Mircea Vodă. Sunt nemulțumit de oamenii falși și zâmbete calde. Oameni care timp de patru ani de zile nu fac nimic. Gazele sunt la 500 metri de localitate și nu avem. Nu avem asfalt.

Am ajuns unde sunt cu mentalitatea mea. Cei din localitate știu de unde am plecat și unde am ajuns. Și când aveam un leu în buzunar sau 10 lei, am vorbit cu orice om, indiferent de valoare. Vreau să văd oameni care în 2020 au căldura. Vreau să văd oameni fericiți. Vreau să fiu mândru că am făcut ceva. Să rămân în istoria comunei, a precizat Marius Bucur.

UPDATE 4

M-am implicat în viața locală, în viața artistica locală. I-am învățat pe copii primii pași către literatură. După desființarea Teatrului de stat Fantasio, am dus costume acolo. Era un gol la Corbu de educație și am zis că e datoria mea, a spus Stelică Murariu.

UPDATE 3

Vreau să vă mulțumesc ca ați onorat invitația.Astazi avem trei colegi, trei antreprenori implicati în comunități. Aș incepe cu Stelica Murariu, actor, antreprenor, implicat la Corbu. Dânsul are o experiență administrativă, implicat în proiecte culturale. Îl avem pe Marius Bucur, de la Mircea Vodă, și el este nemulțumit de lucrurile cum merg lucrurile în comună. Laurențiu s-a hotărât în două zile să vina pentru ca dânsul provine din Cuza Vodă și sunt numeroase probleme legate de educație, sănătate, abandon școlar și infrastructură, a precizat Razvan Filipescu, candidat la funcția de președinte CJC.

UPDATE 2

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre a mai adăugat că face un apel către toți consilierii locali.

Fac un apel către toti consilierii locali să initieze de urgență un proiect de hotărâre ca terenul de la galeriile Soveja să fie preluat de catre municipalitate și să realizeze un parc. Am făcut acel proiect ca să venim în sprijin. Aceasta teroare a spațiilor comerciale trebuie să înceteze. Pentru creșterea calității vieții. Un parc ar costa 900.000 de euro cu tot cu cap linie 44 și un aprozar. Am văzut bugetul. Am spus și repet, și cred, că un stat care vrea să performere și vrea să fie normal, trebuie să aiba trei chestiuni principale. Cele trei caracteristici ar trebui să fie - sănătate, educație și siguranță, a mai adăugat Mircea Dobre.

UPDATE 1

O să începem conferința de presă cu chestiuni locale. Am văzut ședința CLM din aceasta săptamană. Am luat act de declarațiile domnului primar. Este normal să răspundem. Dupa cum știți a facut niște referiri la persoana mea. În ceea ce privește legislația achizițiilor publice, nu a fost modificată deloc între noiembrie și ianuarie cum spune dânsul. Dacă vrem să fim realiști, nu este de vină legislația despre incompetența nerealizării Cazinoului. Rog conducerea Primăriei să își asume eșecurile, nu să dea vina pe alții. Ca să punctez e OUG 117/2017. Este anul 2018, cu doua modificări din cauza regulamenului UE 24/2014 si OUG 45/2018 realizat de guvernul Dăncila pe care conducerea primăriei a girat-o. Acum renumitul guvernul Orban cu OUG 20/2020. 



Este exclus o modificare pe noiembrie-ianuarie. Pe acel teren trebuie să fie spații comerciale pentru că au niște oferte pentru acelea,  făcand referire la proiectul propus de PRO Romania la galeriile Soveja. Trebuie să creștem calitatea vieții. Brașovul este al 4-lea oraș ca poluare și ne mirăm că este munte, a precizat coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii