Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Elevii pot semnala cazurile de bullying, completând o fișă în format electronic. Evenimentul, găzduit de Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

16 May, 2024 15:02 963 Marime text


 
  • Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța găzduiește, joi, 16 mai, evenimentul de lansare a fișei de identificare a cazurilor de bullying în format electronic, aprobată prin Ordinului Ministrului Educației, nr. 6235 din 6 septembrie 2023.

Fișa urmează să fie completată, în perioada următoare, de toți elevii din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța. 

La acțiune, alături de Prefectul județului Constanța, participă părțile semnatare ale protocolului de colaborare interinstituțională pentru informarea, conștientizarea, evaluarea și monitorizarea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ din județul Constanța, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea “Ovidius” din Constanța, Consiliului Județean al Elevilor Constanța și Organizația Salvați Copiii.

La eveniment sunt prezenți Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, Sorin Mihai, inspectorul școlar general de la ISJ Constanța, Liliana Piscanu, şef serviciu în cadrul Prefecturii Constanţa, profesorii și elevii Colegiului Național Mihai Eminescu.

UPDATE: 

Prefectul Coșa ia cuvântul.

„Fișa de identificare a violenței psihologice este stabilită de Ministerul Educației. Am apelat la un hub destinat digitalizării din care face parte Universitatea Ovidius. Acest hub  a realizat acest formular pe care îl puteți completa!", a spus prefectul.

„Varianta electronica a fișei va ajuta să o accesați mult mai ușor. Acum vom putea afla de la voi cazurile de bullyng, care vor ajunge la ISJ Constanța și la Prefectura Constanța. Putem afla mai repede despre aceste cazuri și intervenit unde este cazul! Fișa electronică este un mod de a comunica mai ușor. Împreună cu voi vom reuși să atenuăm acest fenomen", le-a spus celor prezenți la eveniment Sorin Mihai, inspectorul școlar general de la ISJ Constanța.

Elevii de la Colegiul National Mihau Eminescu din Constanța sunt primii din țară care vor completa această fișă!

Informaticianul Radu Vasie este acela care a elaborat această fișă. Precizăm că Radu Vasile este nevăzător.

Informaticianul prezintă elevilor fișa și le explică cum poate fi completată.
Radu Vasile reprezintă  CityInnoHub din cadrul Universității Ovidius din Constanța

Obiectivul general al proiectului CityInnoHubeste de a oferi expertiza tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene, prin acoperirea nevoilor IMM-urilor si APL-urilor locale pentru transformarea digitală pentru Tourism 4.0 si sectoarelor de activitate TIC, atât în zonele urbane, cât si in cele rurale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est a României. De asemenea, impactul proiectului ar putea fi extins nu numai la nivel regional, ci și, intr-un sens mai larg, la nivelul întregii regiuni a Mării Negre, prin expunerea și la retelele internaționale oferite de Universitatea Ovidius. CiTyInnoHub poate răspunde nevoilor regionale și poate contribui la atingerea obiectivului general specificat în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, și anume de a asigura un cadru favorabil pentru actorii-cheie din regiune care, prin dezvoltarea unor inițiative concrete de acțiune în domeniile de specializare inteligentă, vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării durabile a regiunii.
Citește și
Polițiștii au discutat cu elevii din Constanța despre prevenirea violenței și a furturilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii