Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație pentru identificarea de soluții de reabilitare și modernizare a rețelelor de transport a energiei termice din municipiul Constanța

ro

08 May, 2020 00:00 1614 Marime text

Municipalitatea organizează licitație publică pentru studiu de fezabilitate "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I și Etapa II".
Valoarea estimată a serviciului este de 133.500 lei.
Data limită de depunere a ofertelor este 12.05.2020 , ora 16:00. Ofertele vor fi transmise prin poștă sau depuse direct, la adresa autorității contractante din Bd-ul. Tomis nr. 51, camera 18 (Serviciul Management Documente).
Potrivit autorității contractante, soluțiile de reabilitare și modernizare propuse trebuie să urmărească în principal următoarele aspecte: asigurarea confortului termic al consumatorilor din municipiul Constanta; redimensionarea conductelor de transport agent termic primar și stabilirea regimului hidraulic termic vara/iarna, în concordanță cu necesarul actual și de perspectivă; reducerea pierderilor de caldură și agent termic în rețeaua termică de transport, prin înlocuirea conductelor vechi cu conducte noi cu soluții moderne de izolare termică, cu fir de semnalizare a defectelor încorporat în izolație; reducere consum de combustibil ca urmare a reducerii pierderilor de energie termică;  intervenția operativă pentru eliminarea defecțiunilor ce pot apare; înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termite, care sunt uzate fizic și moral fiind montate în perioada 1997-2000; înlocuirea principalelor vane de secționare din rețeaua de termoficare cu vane performante cu actionare electrică și reamenajarea principalelor cămine de secționare; consolidarea sau refacerea elementelor de construcții aferente rețelei de termoficare, în special în zonele cu trafic rutier și  implementarea unui sistem antiefracție la căminele de vizitare și la trapele de acces.
Întocmirea studiului va lua în considerare următoarele: necesarul de căldură vară /iarnă aferent consumatorilor urbani și agenților economici pentru etapa actuală și de perspectivă, prioritizarea execuției lucrărilor conform strategiei, astfel încât reducerea pierderilor de energie termică să fie în cantitatea cea mai mare; starea tehnică actuală a sistemului de transport al apei fierbinți; menținerea redimensionarii sistemului de transport, în corelare cu consumurile actuale și de perspectivă, redimensionare executată în anul 2019 în revizia Studiului de fezabilitate.
Durata de excuție a lucrărilor va fi de 18 luni. În perioada de excuție se vor realiza provizorate pentru alimentarea consumatorilor pe perioada execuției lucrărilor. Nu se vor executa lucrări în perioadele în care temperatura exterioară va fi mai scazută de -5°C. Ținând cont de faptul că, pentru realizarea lucrării se preconizează să se acceseze fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructure Mare, axa 7.1., valoarea devizului general nu va depăși 20 milioane euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii