Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitațiile pentru reabilitarea rețelelor termice de transport a energiei termice din municipiul Constanța, anulate fără nicio explicație

ro

11 Sep, 2021 00:00 2170 Marime text
  • Primăria Constanța a anulat licitațiile pentru achiziția contractului de execuție lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa 1 - Lot 1 si Lot 2"
  • În etapa I s-a propus reabilitarea a 21,605 km traseu aparținând magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale
 

 
Primăria Constanța a anulat licitațiile pentru achiziția contractului de execuție lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa 1 - Lot 1 si Lot 2".

În cadrul studiului de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța”.

În etapa I s-a propus reabilitarea a 21,605 km traseu aparținând magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

Tronsoanele de rețea termică primară care se vor reabilita în cadrul contractului au fost împărțite în două loturi.

Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea finanțării lucrărilor din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) si/sau alte surse de finantare legal constituite, semnarea contractului ce face obiectul procedurii de atribuire fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.

În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanțare aferent obiectivului de investiții ce face obiectul procedurii de atribuire nu este încheiat/semnat, Autoritatea Contractantă va aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016 şi poate anula procedura de atribuire, încheierea contractului de achiziție publică fiind imposibilă în lipsa unui contract de finanțare valabil care să certifice obținerea finanțării lucrărilor din fondurile europene nerambursabile. Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiției suspensive de mai sus, asumându-și întreaga răspundere în raport cu eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi în situația descrisă.”
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria Constanța scoate la licitație proiectul de reabilitare a conductelor de pe Magistrala II. Pentru că nu au banii, a fost introdusă o clauză suspensivă!

Primăria Constanța a desemnat elaboratorul cererii de finanțare pentru reabilitarea rețelelor termice din municipiul Constanța

Licitație pentru identificarea de soluții de reabilitare și modernizare a rețelelor de transport a energiei termice din municipiul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii