Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru Cazino. A fost publicat anunţul de atribuire în SEAP. Procedura a durat peste şapte luni

ro

28 Dec, 2019 00:00 2134 Marime text

La circa şapte luni de când a fost publicată iniţial în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice şi la circa alte două luni de când a fost desemnat un câştigător, în final, licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului figurează în SEAP ca fiind finalizată, iar contractul - atribuit.


Cu toate că semnarea contractului de către asocierea de firme ce a câştigat licitaţia cu Ministerul Dezvoltării a avut loc încă din data de 20 decembrie 2019, abia în a doua zi de Crăciun s-au operat modificările în SEAP, iar anunţul de atribuire pentru licitaţia publică are numărul CAN 1027019, figurând cu data de 26.12.2019.


După cum arătam în ediţiile anterioare, în data de 20 decembrie 2019, în capitală, a avut loc semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Părţile semnatare au fost Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi, respectiv, asocierea de firme formată din Aedificia Carpaţi SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.


Preţul oferit de câştigători



După cum afirmam la începutul articolului, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice contractul figurează ca fiind atribuit, anunţul de atribuire datând din 26 decembrie 2019. Valoarea fără TVA a contractului „Proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică pentru obiectivul de investiţii «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)» situat în bd. Elisabeta nr. 4, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa“ este de 44.989.974 de lei.


Aceasta este suma cu care asocierea desemnată câştigătoare şi-a adjudecat contractul, aspect contestat de una dintre firmele participante la licitaţie, pe motiv că suma respectivă ar fi prea mică. Iar aceasta în contextul în care valoarea totală la care fusese estimată investiţia de către CNI la momentul lansării anunţului de participare depăşea 60 de milioane de lei, mai precis ridicându-se la 60.070.645,4 lei. Totuşi, pe parcursul analizării contestaţiilor formulate de către firma respectivă în cauză, reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi, ulterior, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit că preţul avansat de asocierea care, în final, a şi câştigat contractul era în concordanţă cu cerinţele contractului şi lucrările propuse.


Aşadar, pe data de 20 decembrie 2019 a fost semnat contractul pentru reabilitare, iar numărul contractului este 531/20.12.2019, valoarea cu TVA a acestuia fiind de 56.627.697,09 lei. Potrivit datelor consemnate în înţelegere, durata de execuţie a contractului este de 30 de luni, dintre care trei luni sunt rezervate activităţii de proiectare.


Aşa cum menţionam, anunţul de atribuire publicat în data de 26 decembrie 2019 însoţeşte anunţul de publicare CN 1011468 publicat în data de 23 mai 2019. Aşadar, a durat mai bine de şapte luni de la deschiderea oficială a licitaţiei pentru Cazino până la finalizarea acesteia. Totodată, mai este de menţionat şi faptul că asocierea reprezentantă de Aedificia Carpaţi a fost desemnată pentru a doua oară câştigătoare a contractului încă din data de 17 octombrie 2019. Și totuşi, a fost nevoie să mai treacă alte două luni până la semnarea efectivă a contractului, din cauza contestaţiilor formulate în cauză.


Ca un ultim aspect, după cum arătam în ediţiile anterioare, potrivit declaraţiilor firmelor desemnate drept câştigătoare, ar mai fi de spus că organizarea efectivă a şantierului şi începerea derulării etapelor în reabilitarea propriu-zisă a Cazinoului vor avea loc de luna viitoare. Pasul următor ce trebuie făcut este ca reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii să semneze ordinul de începere a lucrărilor.


Citeşte şi:

Cazinoul renăscut. Când se vor pune primele schele pentru începerea reabilitări

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii