Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laboratorul de Somnologie are solutii pentru problemele de somn

ro

28 Apr, 2010 04:28 1843 Marime text
De la începutul acestui an şi până în prezent, Laboratorul de Somnologie din cadrul Spitalului de Pnemoftiziologie a tratat peste 40 de pacienţi diagnosticaţi cu sindromul de apnee în somn. „Avem programări pentru toată luna aceasta şi pentru toată luna mai. O investigaţie costă 80 de lei, iar bolnavii pot închiria aparatul sau îl pot cumpăra", ne-a precizat directorul medical al instituţiei spitaliceşti, dr. Elena Danteş.

Tratamentul prescris de medici pentru tratarea acestei afecţiuni este de fapt un aparat care poate furniza o presiune cu ajutorul unei măşti confortabile pe care pacientul este obligat să o poarte în timpul nopţii.

Laboratorul de Somnologie dispune de o aparatură complexă cu ajutorul căreia se monitorizează: etapele somnului (electro-encefalograma, electro-oculograma, electro-miograma), microtrezirea, ritmul cardiac (electro-cardiograma), respiraţia (fluxul, efortul toracic şi abdominal, sforăitul), poziţia corpului etc.

Apneea în somn este o afecţiune a aparatului respirator caracterizată prin pauze respiratorii repetate şi frecvente în timpul nopţii. Durata perioadei de oprire a fluxului de aer este de zece secunde. Factorii care determină această boală sunt vârsta, deformările coloanei vertebrale, obezitatea, consumul de alcool, menopauza, antecedentele familiale, fumatul, dormitul pe spate, dezechilibrele hormonale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii