Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

ro

16 Nov, 2023 17:00 1188 Marime text
foto: Pexels
  • De asemenea, consumul de alcool sau administrarea de sedative sau somnifere înainte de somn va pot relaxa gâtul și pot produce Apnee
 
O tulburare frecventă a somnului se manifestă prin oprirea respirației pentru cel puțin 10 secunde, în mod repetat și este denumită ca apnee în somn.
 
În astfel de situații este important să vă prezentați la medic.
 
In cadrul Heka Hospital Oficial, Dr. Sarv Mostafa, medic primar ORL oferă consultații și tratament pentru astfel de afecțiuni și alte patologii din sfera ORL ce pot afecta calitatea somnului și a sănătății dumneavoastră.
 
 
Apneea în Somn (SAS) este o condiție în care mușchii faringieni din spate și din părțile laterale ale gâtului se relaxează atât de mult, încât atunci când dormi respirația este blocată pentru câteva momente ( de la minim 10 secunde, până la câteva minute).
 
Apneea în Somn poate apărea la toate grupele de vârstă – inclusiv la nou-născuți – dar este cel mai frecvent o întâlnim la persoanele de peste 50 de ani și la persoanele supraponderale. Este, de asemenea, mai frecvența la bărbați decât la femei.
 
Alte caracteristici fizice care vă pot predispune la Apnee în Somn sunt amigdalele mari, nasul mic, unele condiții tiroidiene și congestia nazală. De asemenea, consumul de alcool sau administrarea de sedative sau somnifere înainte de somn va pot relaxa gâtul și pot produce Apnee.
 
Pentru programări și detalii vă punem la dispoziție numerele de telefon 0733334352 și 0754227060. Acum te poți programa rapid și online pe https://www.hekahospital.com/programare/.
 
 
Citește și
HEKA Hospital Aveţi dureri la nivelul cefei? Nu le ignoraţi!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii