Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La o săptămână după ce au cucerit titlul, cei de la Farul se gândesc deja la noul sezon

ro

02 Jun, 2023 12:02 1186 Marime text

Recenta victorie a Farului Constanța, în urma unui joc intens împotriva rivalilor de la FCSB, cu un scor final de 3-2, a confirmat triumful elevilor lui Hagi în penultima etapă a play-off-ului SuperLigii. Constanțenii au devenit campionii României și acum își așteaptă următoarea mare provocare: primul tur preliminar din UEFA Champions League.
Antrenorul PAOK, Răzvan Lucescu, a comentat asupra situației, spunând: "E greu să spui că o echipă din România poate intra în Champions League, dar fotbalul este fotbal și îți oferă momente interesante, neașteptate." Într-o întâlnire recentă cu Gică Hagi, antrenorul Farului Constanța, Lucescu și-a exprimat bucuria față de victoria acestuia și a subliniat că titlul a fost unul bine meritat.
Potențialii adversari ai Farului în primul tur preliminar al UEFA Champions League sunt echipe de top precum Galatasaray (Turcia), Ferencvaros (Ungaria), și Slovan Bratislava (Slovacia), printre alții. Farul nu va fi cap de serie nici măcar în primul tur, așa că, cel puțin la ponturi pariuri, va pleca cu a doua șansă.
Într-un interviu cu Digi Sport Special, Hagi a dezvăluit că intenționează să-și cedeze acțiunile la Farul pentru a atrage investitori mai puternici. Dorința sa este de a face echipa mai puternică, în timp ce el se concentrează asupra părții sale preferate - partea tehnică. "Vreau să vând acțiunile pentru a face Farul și mai puternică, iar eu să rămân cu meseria mea. Mereu am spus că mie îmi place partea tehnică", a declarat Hagi.
În ciuda angajamentului său față de Farul, Hagi a menționat că este deschis la o ofertă de la o echipă cu pretenții din Europa. Într-un interviu cu ProTV, a mărturisit: "Dacă vine o ofertă foarte tentantă și foarte bună și la un nivel care mă face să aspir să câștig în Europa sau în lume, de ce nu?"
În timp ce Farul se pregătește pentru noi provocări, oficialii clubului confirmă că jucătorii precum Adrian Mazilu și Andrei Borza sunt doriți de cluburi europene de top. Potrivit lui Ciprian Marica, directorul clubului, "prețurile e clar nu mai pot fi plătite de un club din România" și confirmă că "există discuții" cu mai multe cluburi mari pentru acești jucători.
Nu există îndoială că Farul Constanța se confruntă cu o perioadă de tranziție. Cu atât de mult interes pentru jucătorii săi de top, echipa va trebui să se concentreze asupra păstrării nucleului de bază și adăugării de noi talente pentru a-și menține poziția de lider în fotbalul românesc.
Despre viitorul în Champions League este greu de dat un verdicat, dar ca în orice sport, nimic nu este imposibil. Cu pregătire adecvată și cu puțin noroc, Farul Constanța ar putea surprinde pe mulți în celebra competiție europeană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii