Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi a prelungit mandatele procurilor DNA Morar, Tulus si Galca

ro

18 Dec, 2008 20:58 1432 Marime text
Mandatele procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar şi ale lui Doru Ţuluş şi Carmen Gâlcă, au fost prelungite pentru 90 de zile, începând cu 1 ianuarie 2009. 

Potrivit unor surse judiciare, la solicitarea celor doi procurori şefi adjuncţi Mircea Zărie (adjunct la DNA) şi Romeo Bălan - procuror şef la Secţiei de combatere a infracţiunilor comise de militari, cei doi au fost pensionaţi, mandatele celor doi expirând mâine.

În zilele următoare, decretele de pensionare din magistratură ale celor doi urmează a fi eliberate. De asemenea, mâine expiră mandatele procurorului şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe faptelor de corupţie, Doru Ţuluş, şi a celuilalt procuror şef adjunct al DNA, Carmen Gâlcă.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, i-a delegat pe Ţuluş şi pe Gâlcă până la sfârşitul anului, iar de la 1 ianuarie 2009, pentru alte trei luni, au precizat sursele citate. „Este o practică pe care o uzităm cu toate unităţile de Parchet. Atunci când expiră mandatele celor care deţin funcţii de conducere, până la organizarea unui concurs sau până la o altă propunere delegăm întotdeauna pe cei care au deţinut aceste funcţii. Singurele excepţii au fost când cel care a deţinut funcţia de conducere şi-a depus cerere de pensionare sau nu a mai dorit să exercite această funcţie", a declarat procurorul general al României.

Mai mult, Kovesi a evidenţiat că, în măsura în care persoanele cărora le expiră mandatele îşi vor exprima consimţământul în acest sens, ele vor fi delegate în continuare în funcţii.

În 31 decembrie expiră şi mandatul procurorului şef al DNA, Daniel Morar, prelungit deja o dată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii