Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:53 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG - CEFC, parteneriat strategic pentru dezvoltarea activităţilor de profil în Europa

ro

16 Dec, 2015 00:00 866 Marime text
 

KMG Internaţional salută încheierea la Beijing a memorandumului de înţelegere între compania naţională KazMunayGas Kazahstan şi CEFC China Energy Company Limited pentru crearea şi dezvoltarea la nivel internaţional a unui parteneriat strategic în sectorul de petrol şi gaze.
 
Activele şi operaţiunile deţinute şi derulate de KMG International (KMGI) în Europa şi în regiunea Mării Negre vor sta la baza acestei platforme de dezvoltare, care va urmări atât creşterea performanţelor operaţionale şi financiare ale KMG şi ale subsidiarelor sale din afara Kazakhstanului, cât şi extinderea la nivel internaţional a activităţilor şi operaţiunilor de profil derulate de compania CEFC.
 
În cadrul acestui memorandum, CEFC şi-a exprimat intenţia de a prelua o parte dintre acţiunile deţinute de KMG în cadrul KMGI şi, în acest sens, a transmis către unicul acţionar - KMG - o propunere de preluare. KMG International este deţinut integral de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan.
 
KMG va lua în considerare continuarea livrărilor de ţiţei pe termen lung către subsidiarele KMGI pentru susţinerea şi extinderea operaţiunilor de profil ale acestora în Europa. Parteneriatul strategic va aduce beneficii companiilor KMG, CEFC şi KMG International şi va stabili cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creşterea economică şi socială a zonelor în care acestea vor fi implementate, inclusiv în România.
 
JSC NC KazMunayGas este compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazakhstan, fiind deţinută integral de fondul naţional suveran Samruk-Kazyna.
 
CEFC China Energy Company Limited este un important jucător internațional în sectorul energetic (petrol, gaze și servicii financiare) şi derulează operațiuni de profil în aproximativ 15 țări. Cu o cifră de afaceri de circa 30,5 miliarde de euro în 2014 şi peste 20.000 de angajați în întreaga lume, compania s-a situat printre primele 500 cele mai importante companii capitalizate la nivel mondial și printre primele 500 cele mai influente branduri la nivel mondial.
 
KMG International NV deține și desfășoară operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale, aceasta având aproximativ 7.500 de angajaţi şi operațiuni în 12 piețe majore în regiunea Mării Caspice (Kazahstan, Georgia), în zona Mării Negre (Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia, România) și în Europa de Vest (Franța, Spania).

Ti-a placut articolul?

Comentarii