Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:43 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis participă la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, în format videoconferinţă

ro

18 Jun, 2020 07:18 540 Marime text
  • Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, desfăşurată în format videoconferinţă.

Reuniunea este prezidată de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care reprezintă Uniunea Europeană alături de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell.

Potrivid Administrației Prezidențiale, preşedintele României va pleda pentru o politică fermă continuă de angajament a Uniunii Europene în Vecinătatea sa Estică, care poate deveni, prin progrese ale statelor partenere în domeniul reformelor asumate, un spaţiu stabil, predictibil şi prosper, compatibil cu valorile şi principiile europene. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia sprijinul consistent acordat de către România pentru Republica Moldova şi Ucraina în vederea combaterii efectelor pandemiei COVID-19, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, respectiv de aproximativ 1,75 milioane de euro, precum şi trimiterea de personal medical.

La reuniune participă şefi de stat şi de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi din cele şase state partenere din regiune - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Ti-a placut articolul?

Comentarii