Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii la loto, obligați să prezinte cartea de identitate după intrarea în vigoare a unei legi

ro

23 Feb, 2023 15:56 2323 Marime text
Loto. Foto: PixabayO lege intrată de curând în vigoare prevede ca toți cei care joacă la loto să preiiznte cartea de identitate. 

„Potrivit Legii nr. 326 din 28 noiembrie 2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc și vor ține evidența, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora” - au transmis reprezentanții Loteriei Române. 

Măsura este considerată de jucători una abuzivă, unii dintre aceștia fiind nemulțumiți de faptul că li se solicită actul de identitate. 

„Ieri am fost foarte contrariat cand doamna de la agentie mi-a cerut buletinul sa-mi copieze CNP-ul, nu ca sa ridic un castig ci ca sa pun un bilet la Loto. Nu a stiut sa-mi dea o lamurire ceea ce ma face sa-mi sporeasca suspiciunile(si nu numai mie) in legatura cu corectitudinea extragerilor LOTO“ - a precizat un jucător la loto pe Facebook

„Legea este anticonstitutională.Nicăieri nu iti cere act de identitate ca sa pui un bilet la loto.
Ideea obsesiva de control duce la asemenea practici fasciste. De ce trebuie sa aibă statul evidența sumelor jucate vreme de cinci ani si sa cunoasca dinainte cine are un bilet castigator? S-au spart baze de date și mai protejate prin alte părți. Adică in țari mai dezvoltate nu e nevoie, la noi e obligatoriu“. - a mai precizat un alt jucător la loto pe Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii