Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoTrafic Recomandările polițiștilor pentru șoferii aflați în trafic, în condiții de vânt puternic

ro

24 Feb, 2020 15:31 1539 Marime text
​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe foarte multe drumuri naționale și autostrăzi din țară, circulația rutieră se desfășoară în condiții de vânt puternic.

În acest sens, amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru aproape întreg teritoriul României atenționări (cod galben, portocaliu, respectiv roșu) de vreme rea, valabile până diseară, la ora 18.00.

Din acest motiv, pentru a preîntâmpina producerea accidentelor de circulație, adresăm conducătorilor auto unele recomandări rutiere.
 
Sfătuim participanții la trafic să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante (este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare).
 
Atragem atenția că oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumului trebuie evitate, întrucât vântul puternic îi poate doborî.

Semnalăm, de asemenea, că în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Din acest motiv, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru ca vehiculele să fie mai vizibile în trafic, a transmis centrul INFOTRAFIC. 

Citește și: Alertă. Cod Roşu în centrul ţării. Codul Portocaliu şi Codul Galben împart Dobrogea în două. Previziunile specialiştilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii