Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indolenţa autorităţilor Cum poţi să cazi de pe Podul de la Butelii (galerie foto)

ro

24 Jun, 2014 00:00 2553 Marime text
Autorităţile locale au promis că Podul de la Butelii va fi inclus într-un program de reabilitare, cel mai devreme anul viitor. Însă până atunci, constănţenii care se încumetă să urce pe scările laterale ale podului riscă să cadă în gol, din simplul motiv să lipseşte balustrada de sprijin.
 
Să ne amintim de cazul din luna mai a anului trecut, când o adolescentă de 15 ani a căzut de pe Podul de la Butelii. În acea zi, pe 6 mai, jandarmii care patrulau pe strada Cumpenei din Constanţa, în zona podului rutier care traversează linia ferată (zona Butelii) au observat o tânără căzută de la primul nivel (trei metri) al pasarelei pietonale care urcă pe pod, la baza liniei ferate. Victima le-a spus jandarmilor că s-a dezechilibrat la primul nivel al platformei şi, în lipsa balustradei metalice, a căzut în gol. În acelaşi an, în luna septembrie, oamenii legii au descoperit în zona Podului de la Butelii trupul neînsufleţit al unei femei de 70 de ani. Din cauza neatenţiei, bătrâna a fost spulberată de un tren pentru transport persoane care trecea prin zonă cu viteză mare, curenţii de aer doborând-o.

Ce a promis Primăria Constanța

Mugur Voinescu, inginer-şef al Departamentului de Producţie din cadrul societăţii Confort Urban SRL, susține că Podul de la Butelii va fi inclus într-un program de reabilitare cel mai devreme anul viitor. „Podul va fi închis pentru reparații anul viitor sau peste doi ani“, a afirmat inginerul-șef, la începutul lunii iunie. Pentru acest obiectiv de investiții, vor fi alocate fonduri de la bugetul local. „Nu am putut să intervenim atâta timp cât podul IPMC era în reparaţii. Ne vom putea ocupa de reabilitarea Podului de la Butelii după finalizarea lucrărilor la acest obiectiv“, a explicat Mugur Voinescu. Potrivit acestuia, dacă lucrările se vor înscrie în grafic, lucrările la podul IPMC vor fi gata în toamnă. În privinţa Podului de la Butelii, este avută în vedere scoaterea în totalitate a șinei de tramvai, decopertarea și refacerea izolației, precum și reabilitarea covorului asfaltic. „Este o lucrare mult mai puţin complexă decât cea de la Podul IPMC, în cazul căreia banii vin de la Guvern. Pentru Podul de la Butelii, vom cheltui doar 10-15% din fondurile alocate pentru podul IPMC“, a precizat Mugur Voinescu. Precizăm că valoarea lucrărilor de reabilitare a podului IPMC se ridică la peste 12 milioane de lei. Întrebat dacă va fi organizată o licitație pentru realizarea lucrărilor la Podul de la Butelii, inginerul-șef a declarat că, cel mai probabil, obiectivul va fi reparat de către constructorul care va câștiga noua licitație pentru reabilitarea drumurilor din municipiu. „Contractul încheiat pe trei ani cu firma Shapir, care se ocupă cu reparația drumurilor din municipiu, expiră. Anul viitor, în perioada februarie-martie, vom organiza o nouă licitație pentru un contract valabil pe durata următorilor trei ani“, a menționat Mugur Voinescu. Firma Shapir Structures SRL a câștigat licitația organizată de Confort Urban SRL pentru suma de 160.770.352 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii