Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incineratorul naste dispute politice

ro

05 Aug, 2002 00:00 945 Marime text

Construirea incineratorului din Constanta, obiectiv al "centrului"

Toate controalele secretarului de stat Luminita Gheorghiu sunt legate de acordarea autorizatiei pentru incinerator * Societatea civila si ONG contesta construirea incineratorului * Primaria sustine ca, pana in prezent, nu s-a prezentat documentatia tehnica, insotita de avizele solicitate si, in consecinta, nu a fost eliberata autorizatia de construire a incineratorului

In urma cu aproximativ doua saptamani, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Luminita Gheorghiu, a declarat la Prefectura Constanta ca a fost amenintata de trei ori cu moartea prin intermediul telefonului mobil. Luminita Gheorghiu afirma ca apelurile telefonice primite se datoreaza faptului ca a deranjat mai multe persoane din conducerea Sanatatii constantene. Secretarul de stat a precizat dupa aceea ca, personal, nu se teme de acest gen de consecinte la controalele si declaratiile dure adresate mai-marilor din Sanatatea constanteana. Contactata telefonic, la acel moment, ministrul secretar de stat a precizat ca "eu cred ca am dat un semn. De aici incolo este treaba Politiei si a Directiei de Finante. L-am anuntat si pe ministrul Daniela Bartos de rezultatele verificarilor mele si m-a asigurat ca va trimite pe litoral o echipa de control a ministerului. In privinta demisiei de onoare pe care o astepta din partea directorului Directiei de Sanatate Publica, dr. Vasile Sarbu, Luminita Gheorghiu a declarat: "De rezultatele managementului dr. Sarbu se va ocupa personal ministrul Sanatatii, mie nu mi-a spus decat ca va pleca in concediu si ca s-au gasit fonduri si oameni pentru acordarea primului-ajutor pe plajele de pe litoral. Daca la acel moment s-a crezut ca verificarea efectuata de catre ministrul secretar de stat la Clinica de dezintoxicare a Spitalului de Neuro-psihiatrie Palazu Mare a deranjat vreun moment piata drogurilor, dedesubtul atacurilor la adresa doctorului Sarbu este "autorizatia" pentru construirea incineratorului pe care ar trebui s-o elibereze Directia de Sanatate Publica. Asta datorita faptului ca respectivul incinerator de deseuri medicale, si nu numai, urmeaza a fi amplasat in cartierul Tomis Nord, chiar intre blocurile de locatari. Se pare ca doctorul Sarbu s-a opus vehement eliberarii acestei autorizatii, motiv pentru care s-a pornit o campanie atat impotriva sa, cat si a celorlalti factori "indaratnici". Vom reveni cu alte amanunte in legatura cu acest caz.

Societatea civila si ONG contesta construirea incineratorului

Organizatia neguvernamentala "Mare Nostrum" continua campania impotriva proiectului de construire a unui incinerator de deseuri medicale pe str. Badea Cartan, in municipiul Constanta. Presedintele organizatiei, Ion Nae, sustine ca Inspectoratul pentru Protectia Mediului Constanta va fi chemat in judecata pentru anularea in contencios administrativ a Acordului de mediu 2148, emis pe 24 iulie. De asemenea, el precizeaza ca va fi initiata o serie de intalniri cu parlamentari si lideri politici, pentru a-i sensibiliza asupra acestei probleme. "Mare Nostrum" a inaintat scrisori de sesizare Inspectoratului de Stat pentru Constructii. Ion Nae afirma ca au inceput lucrarile de construire a incineratorului, desi Primaria Constanta a comunicat organizatiei ca, pana vineri, nu fusese prezentata documentatia tehnica, insotita de avizele solicitate, si, in consecinta, nu a fost eliberata autorizatia de construire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii