Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În unele gospodării mai cântă şi găina... Câţi bani aduc acasă soţiile politicienilor locali

ro

13 Feb, 2012 00:00 4312 Marime text
cap_2.jpgCu bărbaţi puternici într-ale politicii sau ale administraţiei, doamnele judeţului Constanţa nu stau mai rău. Au soţi senatori, deputaţi, viceprimari, vicepreşedinţi sau chiar preşedinte de Consiliu Judeţean, consilieri municipali ori judeţeni, dar şi ele aduc bani în casă.

Că doar femeia n-a fost lăsată de Dumnezeu la cratiţă. Trebuie spus că sursă de inspiraţie ne-au fost declaraţiile de avere ale capilor de familie, postate pe site-urile instituţiilor la care activează.

Declaraţiile au fost depuse în 2011, aşadar prezintă datele anului fiscal 2010. Spre exemplu, Ramona, soţia senatorului PC, fost PDL, Mircea Banias, a câştigat mai mult decât consortul. Ca inspector la ISJ Constanţa şi expert programe la RIA, doamna Banias a agonisit 53.130 de lei (25.472 lei, respectiv 27.658 lei), faţă de cei 52.260 de lei aduşi de soţ de la Senat. Claudia, soţia prefectului Claudiu-Iorga Palaz, este menţionată în declaraţia de avere ca fiind asociat la Kalimera Holidays. Din această poziţie a câştigat 9.744 de lei. Viceprimarul Decebal Făgădău a devenit, nu demult, tată pentru a doua oară. Aşa că, cel puţin deocamdată, soţia sa are grijă de odoarele familiei. Însă Monica Făgădău este angajată a clinicii Pozimed. În anul fiscal 2010 a câştigat 15.260 de lei de la SC CSC SA Bucureşti şi 4.500 de lei de la Pozitron Medical Investigation, societatea din spatele clinicii medicale menţionate anterior. Nevastă de consilier local, Georgeta Gheorghe se ţine bine din afaceri. Cu toate acestea, veniturile declarate nu o demonstrează. Consoarta PDL-istului Florin Gheorghe administrează SC Sara Line SRL şi a contribuit la bugetul familiei cu 6.528 lei. Cam puţin pentru un an întreg, nu? Ori, poate că democrat-liberalul a încurcat venitul lunar cu cel anual.

averi_sotii_-_Maria_Stavrositu_001.jpg

Ruxandra a lui Darie, cea mai tare

Deputatul Constantin Chirilă este un bărbat fericit. Nu trebuie să-şi facă griji pentru cheltuielile soţiei sale pentru că, din câte spune în declaraţia de avere, Aurora câştigă bani frumoşi: 16.992 de lei ca şi consilier psiholog la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, 587 de lei de la IGP, 483 de lei - Liceul Teoretic „Decebal", 337 lei - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi 6.499 de lei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. În total, 22.898 lei. Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, este un om bogat. Menţionat în topurile milionarilor în dolari, pesedistul are o casă frumoasă şi o familie pe măsură. Chiar dacă neoficial se zice că s-ar ocupa de o grădiniţă, potrivit declaraţiei de avere a soţului, Codruţa Constantinescu este angajată la On Plonge-ul lui Gheorghe Oancea. De acolo, prima doamnă a CJC-ului a adus acasă, în anul fiscal 2010, 7.787 de lei. Probabil doar aşa, ca să „meargă vechimea" pe cartea de muncă. Nici vicepreşedinţii nu-s de plâns. Cristinel Dragomir are nevastă avocat. Rodica a câştigat la cabinetul său 42.970 de lei. De departe, cea mai „şmecheră" nevastă este cea a lui Cristian Darie. Cunoscutul notar public Ruxandra Luminiţa Darie a câştigat în 2010 nu mai puţin de 231.332 de lei, venit impozabil. Soţul vice a avut o leafă „slăbuţă": numai 43.757 de lei.

averi_sotii_-_Ramona_Banias.jpg

Doamna Marin de la Cyberdreams

Deputatul Zanfir Iorguş are soţie afaceristă. De la SC Zimcom SRL şi de la SC Callatis Med SRL, Mariana lui Iorguş a adus acasă 8.015 lei. Pe de altă parte, soţia consilierului judeţean PSD Laurenţiu Marin, finul afaceristului Sorin-Gabriel Strutinsky, are un coafor cu un nume... care atrage atenţia: SC Cyberdreams SRL. De acolo, doamna Marin a agonisit 7.200 lei. Doar într-un an (?!?!?!). Margareta Constantin este inspector la Inspectoratul Şcolar Judeţean de puţină vreme. Oricum, soaţa lui Florian Constantin a lucrat tot în cadrul acestei instituţii, unde a câştigat 34.259 lei. Unul dintre cei mai fericiţi soţi ai politicii este Iancu Stavrositu, consortul deputatei Maria Stavrositu. Cât a câştigat Maria: 52.261 de lei de la camera Deputaţilor, 135.601 lei din chirii şi 1.716 lei din arendă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii