Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Constatinescu, răspuns la ANSVSA- „Vă văd prea agitați!“ (DOCUMENT)

ro

07 Aug, 2023 16:09 1874 Marime text
Au fost controale masive în Satul de Vacanță! Acțiunile de control desfășurate s-au finalizat. 

Au fost verificați 8 operatori economici, s-au aplicat 15 amenzi în valoare totala de 124 000 lei și 2 Avertismente. 

S-a dispus măsura de oprire temporară a prestarii serviciilor de alimentatie publică până la remedierea deficiențelor constate pentru 3 operatori economici, a transmis CJPC Constanța.  

Iată punctul de vedere oferit de ANSVSA:

 Dragi colegi,

Vă văd prea agitați! Să fie din cauza acțiunilor noastre, ce scot la lumină situații discutabile sau chiar greu de explicat?

Să luăm un exemplu, pe care îl veți găsi în presa vremii, legat de activitatea marilor retaileri, în vitrinele cărora am găsit rugina, insecte moarte, vopsea exfoliată, sisteme de ventilație îmbâcsite de murdărie, locații unde, prin acte normative bine ticluite, v-ați plasat personal, aparent, nu atât de bine pregătiți ca cei care au scris epistola jenantă transmisă presei! Un alt exemplu sunt acțiunile pe traseul produselor alimentare, până la producători, des verificate de către marii specialiști ai ANSVSA, aparent superficiali în anumite situații, cu toate că pregătirea (?!) lor universitară (care în acest domeniu?), ar fi trebuit să-i facă mult mai atenți! Continuăm?

V-am notificat de două ori în 2019 pentru pescarii români și pentru automatele de cafea, pe care le-ați „uitat” pe trotuar! Ce a urmat? Ați modificat ordinul vostru și ați dat și pescarului roman mai mult de 72 de ore pentru a-și vinde produsele, la inițiativa și în urma acțiunilor
ANPC!

https://www.replicaonline.ro/auchan-selgros-metro-carrefour-miricos-si-kaufland-isibat-joc-de-clienti-anpc-a-retras-de-la-vanzare-20-de-tone-de-peste-video-401880 https://focuspress.ro/anpc-a-castigat-procesul-cu-metro-se-va-inchide-raionul-depeste/

https://actualitateaprahoveana.ro/economic/47771-anpc-propune-inchiderea-pentrucel-putin-6-luni-a-unei-firme-din-prahova-care-furniza-peste-la-kaufland-video-link


Tot atunci v-ați prins că automatele de cafea trebuie autorizate ca orice bar (chiar dacă nu au personal) și, culmea, că au nevoie de sursă de apă, nu de bidoane cu apă salcie!

Astăzi le-ați înregistrat și le percepeți taxe! Poate trebuia ca la acel moment, la fel de impetuoși, să ne mulțumiți, tot printr-o scrisoare, la fel de publică! Vă amintiți de carnea din Olanda? A trecut pe sub nasul vostru, așa cum trec multe alimente cu abateri de la (culmea) actele normative pe care pretindeți că le stăpâniți ca specialiști!

https://www.digi24.ro/stiri/economie/consumatori/alerta-alimentara-anpc-produsedin-carne-si-fructe-de-mare-importate-din-olanda-dupa-ce-le-a-expirat-termenul-devalabilitate-2207997 https://www.national.ro/news/scandalul-romania-olanda-ajunge-la-comisiaeuropeana-anpc-revoltata-de-carnea-trimisa-la-noi-784976.html


Să vă atrag atenția și asupra numeroaselor locații de alimentație publică oprite și închise de către ANPC, chiar la puțin timp de la autorizare sau verificarea făcută de către „specialiștii” (în ce?) ANSVSA?

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mai-multe-restaurante-si-hoteluri-dintargoviste-inchise-de-anpc-produse-expirate-si-mizerie-printre-neregulile-gasite.html https://www.wall-street.ro/articol/Social/295928/foto-l-anpc-in-centrul-vechi-amenzide-circa-200-000-de-lei-si-14-restaurante-inchise-temporar.html#gref

Și toate listele de articole de presă pot continua, chiar pentru foarte multe acțiuni, atât documentate cât și fotografiate sau filmate! Negarea realității are nevoie de ajutorul medicului (nu veterinar) și o pot înțelege! https://www.sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/negarea-mecanism-deaparare-in-fata-suferintei_7625

Vă incurcăm planurile, unora dintre voi? Poate în Dâmbovița, București și pe unde scoatem la lumină REALITATEA!

În modul cel mai transparent, în video-întâlnirea de luni dimineață, cu colegii mei regionali, am reamintit și dispus următoarele:

• Fotografierea registrelor de control și verificarea datei ultimului realizat de către orice autoritate cu atribuțiiCOMPLEMENTARE;
• În cazul flagrant al unor abateri grave, trecute cu vederea de către cei prezenți la data și ora ultimului control, să anunțe organele abilitate să cerceteze din punct de vedere al lipsei de integritate și corupției, lucru pe care vă rog și pe dumneavoastră să-l faceți!
• Filmarea și fotografierea (obligatorii prin procedura noastră de control) să fie cât mai elocvente. Probabil cel care a scris scrisoarea jenantă pe care ați dat-o presei, spre publicare, a fost cu siguranță scrisă în grabă, la fel cum s-au întâmplat multe dintre lucrurile făcute superficial de unii dintre colegii dumneavoastră! Până la eventuala următoare situație de ping-pong între autorități, vă rog să aveți responsabilitatea pentru cei pe care îi menționați în fața operatorilor economici! De ce îi sfătuiți să nu țină cont de sancțiunile și măsurile noastre (așa cum ne-au relatat, nu unul, ci mulți dintre cei verificați)?

Doriți un stat anarhic și bolnav, așa cum ar putea ieși din acest „conflict”? În materialul de care faceți atât de mult caz, am răspuns unei elucubrații din cadrul emisiunii, alimentate tot de către medicii veterinari „de litoral”, și anume că nu are ce căuta ANPC în bucătării, depozite de alimente etc.

La întrebarea dacă noi verificăm aceste spații, medicii ANSVSA, atât de bine pregătiți în domeniul VETERINAR (nu HACCP, RE 852, 853 etc), ce vor face, am răspuns că sigur se vor putea ocupa mai bine de ferme, animale și altele asemenea, unde producătorul și fermierul român au atâta nevoie de ajutor! Asta vi se pare jignire? Mie mi se pare o acordare de multă încredere!

Vă luptați de ani de zile să ne țineți departe de producători, în ceea ce privește controalele IGIENICO SANITARE (nu și veterinare)! Ce vă este frică că vom găsi?

Gunoi sub acoperire (a cui?) https://www.antena3.ro/actualitate/fabrica-mezeluri-ilfov-inchisa-amenda-70-000- lei-anpc-nereguli-gasite-inspectori-676037.html

Vă amintiți situația celor 6 TONE DE CARNE „EXPIRATĂ” din Costinești și a catacombelor de acolo? Era același inspector ANSVSA ca cel din satul de vacanță, la acel moment! Un adevărat specialist!

https://www.replicaonline.ro/complex-tineretului-alimente-expirate-morti-suspectesi-angajati-agresati-528379 https://www.ct100.ro/mizerie-si-6-tone-de-mancare-expirata-din-2020-la-lacomplexul-tineretului-din-costinesti-presedintele-anpc-amenintat-video/

https://www.cancan.ro/cum-erau-tinuti-pestii-la-cel-mai-cautat-restaurant-dincostinesti-directorul-anpc-s-a-minunat-se-duc-singuri-in-frigider-20850111

În afară de o exprimare și dactilografie lamentabilă, care sunt ideile dumneavoastră? Județul din care scrieți a fost ales la întâmplare? Vă propun următoarele:

• Să reevaluați modul în care, cu multă superficialitate, acordați avize, acorduri, autorizații, la nivel național, cu încălcarea FLAGRANTĂ (în unele cazuri deja documentate) a actelor normative europene și naționale, situații pe care le vom semnala altor instituții, așa cum am scris mai sus!
• Să vă asumați statutul de funcționari publici sau contractuali în slujba statului și să nu vă mai faceți că nu știți ce și cum trebuie respectat (nu știu dacă la marea facultate pe care cu mândrie o ridicați în slăvi nu vă învață și respectarea legilor, altele decât cele despre și cu animale), conform altor legi (v-am notificat de ceva timp să nu mai autorizați construcții ilegale, dar nu pare să vă intereseze asta!)
• Să elaborăm ghidurile de bune practici pentru alimentație publică, împreună (și la această solicitare ați rămas muți, nu ca acum, atât de „vocali” – în scris). Dacă citiți cu atenție actele normative europene, aflați că trebuie implicate inclusiv asociațiile de protecție ale consumatorilor, deci mă gândesc că noi să fim și „alte autorități cu atribuții în domeniu”.
• Să acceptați că trebuie să avem aceleași exigențe și să nu vi se mai pară că sunteți marii specialiști ai unor adevăruri aflate la dispoziția oricui, ex propriis sensibus (asta este de la acea facultate prea maruntă pentru voi, cea de drept, pe care au absolvit-o magistrații și care vi se pare insuficientă în raport cu respectarea actelor normative). Închei cu un „știați că”:
• Produsele din carne trebuie păstrate la mai mult de 70 °C după gătire și până sunt vândute? (colegii dumneavoastră ce au „vizitat”, nu controlat, satul de vacanță, par că nu știu și au lăsat produsele la temperatură ambientală)
• Dacă e unitate și nu bâlci sau târg, trebuie să respecte alte exigențe? Aveți colegi care vor să dea foc primarilor din mediul rural, spunând că ANPC nu este de acord! Ce abordare infantilă și disperată, de a vă atrage aliați într-o luptă pe care numai unii medici veterinari o duc! Stațiunea și satul de vacanță nu sunt forme de organizare specifice oboarelor! Asta poate doar în imaginația unor specialiști ai dumneavoastră!
• Dughenele construite cu „ia-mă nene” încalcă legi și voi le dați un auspiciu de legalitate?



Punctul de vedere intergal îl puteți consulta în secțiunea Documente. 



 Citește și:  

Știri ConstanțaScandal de amploare în timpul unui control al comisarilor OPC în Satul de Vacanță! Mai mulți operatori economici, verificați (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii