Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu Şapte şantiere de construcţii din Constanța au fost amendate (GALERIE FOTO)

ro

28 Mar, 2022 18:02 1768 Marime text
Deșeuri Sursa foto Garda de Mediu
  • Controale la șantierele din municipiul Constanța.

In saptamana 21.03-25.03.2022, Garda Nationala de Mediu Constanta a verificat sapte santiere de constructii din Municipiul Constanta, in baza tematicii de control dispusa de Comisariatul General. Controalele au avut ca scop verificarea respectarii legislatiei in domeniul protectiei atmosferei si gestiunii deseurilor.

S-a constatat ca titularii proiectelor imobiliare nu respecta in totalitate conditiile din actele de reglementare; nu iau masuri de limitare a emisiilor de pulberi in zonele limitrofe santierelor de constructii; nu tin evidenta gestiunii deseurilor; nu au spatii amenajate si dotate cu recipienti pentru colectarea separata si stocarea temporara a deseurilor; nu respecta prevederile legale privind valorificarea/ reutilizarea/ reciclarea deseurilor din constructii.


Deșeuri Sursa foto Facebook/Garda de Mediu

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 12 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 137.500 lei. Pe langa sanctiunile aplicate, comisarii au stabilit si masuri pentru rezolvarea neconformitatilor constatate.

Controalele pe aceasta tematica vor continua si in perioada urmatoare.

Deșeuri Sursa foto Facebook/ Garda de Mediu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii