Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:51 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul șef al ISU Dobrogea, general de brigadă(PM) Daniel Popa ar fi împlinit vârsta de 59 de ani

ro

25 Jun, 2022 14:30 676 Marime text
General de brigadă Popa Daniel. Foto: ISU CălărașiAzi, 25 iunie 2022, fostul șef al ISU Dobrogea, general de brigadă(PM) Popa Daniel Gheorghe ar fi împlinit vârsta de 59 de ani. 

Daniel Gheorghe Popa s-a născut la data de 25 iunie 1963 în sat Armășești, comuna Cernișoara, județul Vâlcea și s-a stins din viață răpus de coronavirus în noaptea de 4 noiembrie 2020.

A fost internat la Constanța, fiind testat pozitiv cu COVID-19, și transferat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Daniel Gheorghe Popa ocupa funcția de inspector șef al ISU Dobrogea din 2016.

Între 2004 și 2016, a ocupat funcția de inspector șef II în cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Colonelul Daniel Gheorghe Popa a ocupat din anul 2001 funcția de comandant al Grupului de Pompieri din Călărași. A fost absolvent al Şcolii de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1985, arma „Pompieri“) și al Facultății de Drept din cadrul Universității din București (1996).
 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pe parcursul carierei militare, Daniel Gheorghe Popa a ocupat funcții de execuție și de comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, remarcându-se prin rigurozitate și profesionalism în îndeplinirea activităților specifice.

În luna noiembrie 2021, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind avasarea fostului șef al ISU Constanța la gradul de general de brigadă – cu o stea, post-mortem.
 
În semn de omagiu, pompierii din cadrul ISU Călărași au postat pe pagina de Facebook un mesaj de comemorare.

„Odihnă veșnică domnule comandant!
Pe 25 iunie, în fiecare an, obișnuiam să transmitem fostului nostru Inspector șef, General de brigadă(PM) Popa Daniel Gheorghe, sincere urări de sănătate și multe gânduri bune.
Astăzi nu mai putem face asta! A plecat mult prea devreme dintre noi și a lăsat un gol imens în sufletul multora dintre noi!
Îi păstrăm vie amintirea, Îi cinstim memoria, așa cum se cuvine pentru un om deosebit și un militar desăvârșit!
Azi ar fi fost acea zi în care îi spuneam "La mulți ani!" cu mare bucurie, acum însă, cu tristețe spunem "Odihnă veșnică domnule comandant!".
Nu vă vom uita niciodată!ú - au transmis reprezentanții ISU Călărași. 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii