Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul deputat Barbu Piţigoi s-a făcut stăpân pe parc Prefectul Palaz contestă în instanţă parcelarea Parcului Eforie Sud

ro

30 Aug, 2010 02:16 4062 Marime text
Eforie_parc.jpgReprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat instanţei să anuleze autorizaţia de construire eliberată de Primăria Eforie, în urma unei hotărâri judecătoreşti, pentru împrejmuirea terenului de către Piţigoi

Prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a cerut în instanţă anularea unui act administrativ emis de primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

Atât reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât şi primarul din Eforie, ne-au confirmat că este vorba despre solicitarea de anulare a autorizaţiei de construire emisă de Primăria Eforie pentru împrejmuirea unui perimetru de parc de către fostul deputat PNŢCD Barbu Piţigoi. Reamintim că în urmă cu mai bine de o lună, ţărănistul a creat un imens scandal în Eforie, în momentul în care a venit să continue împrejmuirea unei bucăţi din parcul situat vizavi de sediul Primăriei din Eforie Sud, asupra căreia şi-a câştigat dreptul de proprietate în instanţă.

Piţigoi s-a îmbogăţit pe vremea lui Becherescu

Primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, speră ca acţiunea înaintată în instanţă de către prefectul Claudiu Palaz să aibă sorţi de izbândă pentru că, deşi nu a vrut să elibereze autorizaţia de construire, nu a avut încotro, fiind obligat de instanţă. „Mi se pare corect faptul că prefectul judeţului a atacat în instanţă autorizaţia pentru că, deşi justiţia ne-a obligat să o emitem, şi noi suntem de aceeaşi părere", a afirmat primarul din Eforie. Ovidiu Brăiloiu a afirmat că Barbu Piţigoi ar fi devenit stăpân pe o bucată zdravănă, de 2.500 mp din parcul Eforiei, în 1994, când la cârma oraşului se afla ţărănistul Silviu Becherescu. Actualul primar spune că pe baza propunerii Comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor, de la acea vreme, al cărui preşedinte era Silviu Becherescu, Piţigoi ar fi primit titlul de proprietate semnat de prefectul de la vremea respectivă, Anghel Constantinescu. Edilul susţine de asemenea, că Piţigoi ar vrea să vândă terenul, astfel încât nu este imposibil ca în scurtă vreme, pe spaţiul verde al parcului din Eforie Sud, vestit pentru întinderea sa, să apară case.

„Teren ca-n parc nu mai găsesc"

În plus, afirmă Ovidiu Brăiloiu, Barbu Piţigoi a dat în judecată Primăria Eforie pe timpul lui Silviu Becherescu, a câştigat la prima instanţă, iar Primăria, sub conducerea ţărănistului, nu a mai făcut recurs, aşa că deputatul s-a ales foarte uşor cu o bucată de parc. Primarul Brăiloiu a precizat că i-a oferit lui Piţigoi terenuri în compensare în zone foarte bine cotate ale oraşului, cum ar fi Campingul Cosmos sau Şincai, dar acesta a refuzat categoric afirmând, după spusele primarului, că niciunul nu se compară cu terenul din parc, ca valoare. De menţionat că Piţigoi i-a şocat şi pe locuitorii din zona parcului din Eforie Sud care nu se vor mai putea bucura acum de spaţiul verde.

Precizăm că l-am contactat şi pe Silviu Becherescu pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la acuzaţiile ce i se aduc. El susţine că Piţigoi şi-a câştigat dreptul de proprietate în instanţă, dar nu îşi mai aduce aminte de ce Primăria nu a mai făcut recurs la vremea respectivă, afirmând că juristul Primăriei se ocupa, actualul secretar Gheorghe Beca. Cât despre faptul că el şi Barbu Piţigoi au aceeaşi culoare politică - PNŢCD - Silviu Becherescu a precizat că, la momentul când era primar, implicit când Piţigoi a obţinut terenul de la Primărie, nu făcea parte din PNŢCD. „Eu am candidat independent", a spus ţărănistul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii