Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Glasul Sperantelor" Techirghiol, la cea de-a IX-a editie

ro

19 Jun, 2010 02:46 2533 Marime text
Teatrul de Vară din staţiunea Techirghiol găzduieşte, începând de ieri, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Glasul Speranţelor".

Evenimentul se va încheia pe 20 iunie 2010. Potrivit primarului oraşului Techirghiol, Adrian Stan, la această ediţie a festivalului-concurs, pe scena Teatrului de Vară vor urca 65 de copii din toate zonele ţării, care vor încerca să impresioneze prin calităţile lor artistice juriul format din personalităţi de seamă ale muzicii uşoare româneşti, al cărui preşedinte va fi binecunoscutul compozitor Nicolae Caragia. Şi această a IX-a ediţie, organizată de către Consiliul Local, Primăria oraşului Techirghiol şi Casa de Cultură „Constantin Tănase" va fi prezentată de cunoscutul şi îndrăgitul om de televiziune, criticul muzical Octavian Ursulescu.

Festivalul este structurat pe trei secţiuni de vârstă: 5 - 8 ani, 9 - 12 ani şi 13 - 16 ani. Cei mai buni interpreţi vor fi răsplătiţi cu premii. Trofeul Festivalului va fi acordat celei mai bune voci indiferent de categoria de vârstă din care face parte şi este în valoare de 800 lei. Premiul I va fi în valoare de 600 lei, premiul II de 500 lei, premiul III de 400 lei şi se va acorda şi o menţiune, în valoare de 150 lei. Aceste premii se acordă pentru fiecare categorie de vârstă în parte. În cadrul Galei Laureaţilor, care va avea loc duminică, 20 iunie 2010, începând cu orele 20.00, primarul Adrian Stan va înmâna Trofeul Festivalului. Gala de premiere a celor mai buni interpreţi se va încheia cu un recital extraordinar susţinut de o voce renumită în Republica Moldova - Olga Ciolacu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eus mihai 28 Nov, 2010 01:08 Salut. Voci, editii, discutii sunet, scena, lumini, actori, organizatori, compozitori... Acesta e mediul nostru. Un mediu in care percepem evenimentele din: (timp) Trecut, prezent, viitor. O lume a miliarde de imagini in trairile LUMII existentiale. Lumea cu evenimentele si explicatiile ei. Intrebari si raspunsuri neintrerupte... Omul (actorul) are propiul sau rol. Acrobat, dansator, pantomima, jongleor, sceneta, artist magician, dansator, iluzionism. Mediul in care traim si simtim, vedea si auzi: aer, apa, lumina, (culoare) culori reci, culori calde, mediul ReCe si cald... Lumea e factorul mediului ce-l stapineste pe raspunderea lui .