Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomenele hidrometeorologice se vor extinde și intensifica. Echipele de intervenție ale Apelor Române sunt în alertă

ro

29 May, 2022 15:12 1158 Marime text

Inundații, imagine cu rol ilustrativ
Ca urmare a extinderii avertizării hidrologice, cod portocaliu  și galben, emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ministrul Tánczos Barna a convocat astăzi o nouă ședință extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU) la nivelul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.




În această seară, specialiștii prognozează că fenomenele hidrometeorologice se vor extinde și intensifica. Pe unele cursuri de apă din bazinele hidrografice marcate pe hartă se pot produce depășiri ale cotelor de atenție și inundație., informează un comunicat din partea Apele Române. 



Potrivit sursei citate, sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.


Bazinele hidrografice vizate sunt: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Bistriţa (afluent al Siretului) şi Dunărea.


Potrivit hidrologilor, fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare începând din această seară de la ora 22:00 până mâine, la ora 10:00, pe unele râuri din judeţele Vâlcea, Sibiu, Gorj şi Hunedoara.
 

Începând de ieri dimineață, formațiile noastre de intervenție sunt în alertă. Materialele și echipamentele din stocurile de apărare au fost pregătite., transmit reprezentanții Apele Române. 



Autoritățile locale, judeţene, precum și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență sunt informate permanent cu privire la evoluția situației hidrologice.



Acumulările hidrotehnice au fost pregătite pentru preluarea undelor de viitură care s-ar putea forma pe unele cursuri de apă din zonele vizate.


Până în prezent, nu au fost înregistrate depășiri ale cotelor de apărare pe niciunul dintre cursurile de apă monitorizate.


Urmărește site-ul www.hidro.ro pentru a descărca ultima avertizare hidrologică, precum și alte avertizări de fenomene imediate care pot fi emise în următoarele 24-48 de ore. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii