Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA anunță Cod portocaliu și cod galben de inundații pe râuri din 19 bazine hidrografice

ro

28 May, 2022 14:02 1190 Marime text

Imagine de la o inundație, foto: ISU Tulcea
Stare de maximă vigilență hidrologică în mai multe județe din țară!


Începând de mâine, 29 mai, ora 18:00, specialiștii noștri de la Centrul Național de Prognoze Hidrologice instituie Codul Portocaliu pentru unele râuri din județele: Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea și Argeș., este anunțul Institutuli Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.


Acesta va fi valabil până luni, 30 mai, ora 12:00.

De asemenea, bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş şi Ialomiţa se află sub incidența Codului Galben începând de astăzi, 28 mai, ora 14:00, până luni, 30 mai, la miezul nopții.


Important: În aceste intervale ne putem aștepta la posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, în urma scurgerilor importante pe versanți, torenţi şi pâraie.

Se pot genera viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Recomandăm vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații., transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii