Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:39 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exportul de lemne de foc ar putea fi interzis pentru următorii trei ani. Senatul a apropat propunerea legislativă

ro

04 Sep, 2017 22:35 669 Marime text
Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă prin care exportul de lemne de foc este interzis pentru trei ani, informează Agerpres.ro
 
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 de centimetri până la 4 metri lungime, pentru o perioadă de maximum trei ani.
 
Iniţiată de un grup de parlamentari preponderent PNL, propunerea legislativă a fost adoptată de Camera superioară a Parlamentului cu 91 de voturi pentru şi o abţinere, după ce senatorii au votat împotriva raportului comun de respingere al Comisiilor economică şi de mediu.
 
Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat că există "o criză a lemnului de foc", dar că forma propunerii legislative este deficitară, motiv pentru care a anunţat că susţine o altă iniţiativă legislativă, aflată în circuit parlamentar, care reglementează problema lemnului de foc prin modificarea unui articol din Codul silvic.
 
La rândul său, senatorul USR Vlad Alexandrescu a solicitat retrimiterea propunerii legislative la comisie, dar plenul a respins cererea prin vot.

Sursa: Agerpres.ro. 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii