Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția sancționează o societate comercială pentru abateri în domeniul silvic. Ce nereguli au găsit

ro

24 Sep, 2023 20:50 1246 Marime text

foto: Pexels
Societate sancționată pentru nereguli silvice! 

Poliția Română descoperă nereguli în activitatea unei societăți comerciale din comuna Davidești.

În urma unei operațiuni de verificare desfășurată în ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Județean Argeș, au identificat nereguli în activitatea unei societăți comerciale cu sediul și un punct de lucru pe raza comunei Davidești.


Oficial de la IPJ Argeș

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Județean Argeș, au verificat activitatea unei societăți comerciale cu sediul și un punct de lucru pe raza comunei Davidești, informează IPJ Argeș. 

În urma verificărilor s-au stabilit diferențe între stocul scriptic și cel faptic, respectiv faptul că societatea nu deținea în depozit cantitatea de 5.00 m.c. lemn foc (speciile fag, plop tremurător și salcie căprească). De asemenea, din verificări s-a constatat că societatea deținea în plus față de stocurile scriptice din programul SUMAL 2.0, cantitatea de 0,72 mc lemn foc( gorun și tei).

Potrivit sursei citate, ca urmare a abaterilor constatate, societatea a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. Totodată, cantitatea lipsă, de 5 mc lemn foc, în valoare de 981,28 lei, a fost confiscat valoric, iar cantitatea de 0,72 mc lemn foc deținut fără justificare legală, a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.



Citește și:

Flagrant delict! Ce au depistat polițiștii din Buzău. Implicați trei tineri
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii