Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre plafonarea preţului la lemnele de foc (VIDEO)

ro

02 Nov, 2022 10:40 1233 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României
Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că se vor lua măsuri pentru a corecta decizia privind plafonarea lemnului de foc la 400 de lei metrul cub.

"La Ministerul Mediului s-a făcut o analiză cât costă un metru cub de lemne la Romsilva. Preţul mediu pe care ni l-au comunicat... în analiza pe care am făcut-o înainte de a lua decizia s-a menţionat 200 de lei pe metru cub la lemn şi am considerat că 400 de lei pe metru cub asigură oarecum celelalte costuri care intră în întreg procesul de asigurare a lemnelor de foc.

Se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri de corectare. Avem puterea să recunoaştem acolo unde greşim şi să luăm măsuri în consecinţă", a spus Ciucă 




Deciziile României vor ţine cont de "ansamblul de măsuri agreate" la nivelul Uniunii Europene.

"Putem să vedem că sunt o serie întreagă de ţări care au venit cu măsuri la care noi ne-am gândit oarecum înainte de a intra în analiză la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul unor ţări mai puternice şi din punct de vedere economic decât ţara noastră.

De cealaltă parte, sigur, dorim ca toate aceste măsuri ale noastre să fie deplin aliniate cu deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene, pentru că suntem beneficiarii unui suport financiar din partea Uniunii. Discutăm de acel procent de 10% din fondurile de coeziune care sunt alocate pentru susţinerea populaţiei vulnerabile, pentru combaterea sărăciei energetice, pentru susţinerea locurilor de muncă şi a IMM-urilor", a spus Ciucă.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii