Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:42 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Ziua plimbărilor în parc. Cât de important este să ne luăm doza de natură

ro

30 Mar, 2021 08:04 1017 Marime text
  • Acum, că este o terioadă tensionată, prilejuită de acestă pandemia covid19, este extrem de important să ne luăm doze de natură.
La data de 30 martie celebrăm Ziua plimbărilor în parc.

Acum, că este o terioadă tensionată, prilejuită de acestă pandemia covid19, este extrem de important să ne luăm doze de natură.

E-adevarat, nu-i nici o mare noutate că mișcarea face bine și mai știam si ca aerul curat din păduri sau parcuri e super binevenit în orice moment, deopotrivă pentru adulți și copii. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au confirmat că până și o scurtă plimbare în natură, într-un parc urban, poate să aibă o mare importanta și să facă diferență.

Ei spun că fie și numai câteva minute de plimbare sunt benefice pentru activitatea creierului nostru, ajutandu-i pe adulți să reducă gradul de stres și pe copii să-și sporească  nivelul de concentrare.

În 2010, printr-un studiu al Universităţii din Rochester, New York, s-a aflat că petrecerea timpului în natură nu doar că ne face să ne simţim mai fericiţi, dar ne oferă şi un sentiment crescut de vitalitate. Din această cauză ne simţim mai energici, atât mental, cât şi fizic, atunci când ne întoarcem din parc sau dintr-o excursie pe munte.

Potrivit cercetătorilor, natura aduce cu sine un val de energie.Studii au arătat, de asemenea, că natura are un efect de vindecare asupra noastră. Ea ne reduce sentimentele de frică sau de furie, ne poate scădea tensiunea arterială şi contribuie la bunăstarea psihologică generală.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii