Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Klaus Iohannis a semnat decretul. Copiii sub trei ani vor putea fi excluşi de la întreţinere

ro

13 Apr, 2017 21:08 1961 Marime text

Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. Acesta prevede ca minorii de până la trei ani să nu fie trecuți la plată pentru facturile la întreținere. 

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare „modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007, în sensul exceptării copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari”. 

De altfel, se prevede modificarea articolului 49 din lege, în sensul majorării termenului de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari de la maximum 20 de zile la maximum 30 de zile. 

Mai precis, proiectul de lege prevede că asociațile de proprietari sunt cele care vor decide dacă cei mici, copii până la 3 ani, vor fi scutiți de la plata întreținerii.
 
Prooiectul de lege a fost adoptat cu 269 de voturi „pentru”, iar Camera Deputaților a fost for decizional.

Citeşte şi: 

Decizie în Parlament. Copiii până la trei ani, scoși de la întreținere

Copiii până în 3 ani vor putea fi excluşi de la plata întreţinerii

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii