Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emilian Schwartzenberg a ieşit din Seaview Advertising SRL. Către cine a cesionat părţile sociale deţinute

ro

20 Sep, 2018 00:00 4252 Marime text
Sorin Ionuţ Barbu, Geraldina Elena Neagoe, Emilian Schwartzenberg, Oana Mihaela Schwartzenberg şi Carmen Antoanela Stăncescu, asociaţi în Seaview Advertising SRL, au luat, în Adunarea Generală din 25 iulie, mai multe decizii.
 
Astfel, s-a decis cesiunea tuturor părţilor sociale deţinute de asociatul Schwartzenberg Emilian, adică 98 părţi sociale, reprezentând 0,0880% din capitalul social, către asociatul Barbu Sorin Ionuţ. O altă decizie se referă la cesiunea tuturor părţilor sociale deţinute de către asociatul Schwartzenberg Oana Mihaela, adică 10 părţi sociale reprezentând 0,0090% din capitalul social, către asociatul Barbu Sorin Ionuţ. Drept urmare, cedenţii îşi pierd calitatea de asociaţi ai societăţii, iar cesionarul îşi întregeşte cota deţinută din capitalul social al societăţii.
 
Ca urmare a cesiunii tuturor părţilor sociale deţinute de către aceşti asociaţi, s-a modificat capitalul social. Astfel, capitalul social, subscris şi vărsat în totalitate, în valoare totală de 1.113.190 de lei, împărţit în 111.319 părţi sociale, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei, va fi deţinut de către asociaţi după cum urmează: Barbu Sorin-Ionuţ - aport la capital 1.001.800 de lei, adică 89,9936% din capitalul social, reprezentând aport în numerar 1.001.800 de lei, număr părţi sociale 100.180, cota de participare la beneficii şi pierderi - 89,8966%; Neagoe Geraldina-Elena - aport la capital 77.940 de lei, adică 7,0015% din capitalul social, reprezentând aport în numerar 77.940 lei; număr părţi sociale 7.794; cota de participare la beneficii şi pierderi - 7,0015%; Stăncescu Carmen-Antoanela - aport la capital 33.450 de lei, adică 3,0049% din capitalul social, reprezentând aport în numerar 33.450 de lei; număr părţi sociale 3.345; cota de participare la beneficii şi pierderi - 3,0049%. Toate celelalte prevederi ale actului constitutiv al societăţii, cu excepţia celor modificate explicit sau implicit prin prezenta, rămân neschimbate.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Barbu Sorin-Ionuţ mai este asociat în Follow Me SRL, Power Marine SRL, Seaview Advertising SRL. 

Elan Schwartzenberg, trimis în judecată de DNA 

Reamintim că Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată de DNA. Judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au stabilit un nou termen în faza camerei preliminare în dosarul în care Emilian chwartzenberg, cu dublă cetăţenie, domiciliat în Israel, a fost trimis în judecată, arestat în lipsă, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
La termenul trecut, magistraţii au admis cererea formulată de avocatul lui Emilian Schwartzenberg şi au dispus emiterea unei adese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Compartimentul Documente Clasificate, în vederea declasificării totale/parţiale a încheierilor în baza cărora au fost emise mandatele declasificate cu nr. 004716/9.08.2011 şi 00808/7.02.2012 şi a înaintării acestora către Tribunalul Bucureşti.
 
Totodată, instanţa a respins ca nefiind utilă şi relevantă cauzei solicitarea privind emiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie. În prezenta cauză, Emilian Schwartzenberg este acuzat de complicitate la dare de mită, dosarul fiind o disjungere din procesul denumit generic Campusul Social Henri Coandă, unde fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), fratele său, fostul senator Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
 
Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „Inculpatul Schwartzenberg Emilian, în cursul anului 2011, l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât societatea Shapir Structures SRL să câştige, în condiţii avantajoase, o licitaţie având ca obiect contractul de construire a Campusului Social Henri Coandă, în valoare de 40.964.030 de lei fără TVA (circa 10 milioane de euro) din municipiul Constanţa“.
 
Citeşte şi:
 
Elan Schwartzenberg, trimis în judecată de DNA. Care sunt acuzaţiile. S-a stabilit un nou termen
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii