Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Constanța, instruiți de polițiști

ro

24 Sep, 2019 15:55 976 Marime text
Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat și astăzi seria activităților informativ - preventive la alte două școli din municipiul Constanța. În acest context, polițiștii au stat de vorbă cu peste 150 de elevi din cadrul școlilor gimnaziale ,,Aurel Vlaicu” și ,,Anghel Saligny”.

Astfel, prin vizualizarea unor filmulețe educative, elevilor le-au fost prezentate și explicate informații importante referitoare la prevenirea bullyingului, delincvenței juvenile și a traficului de persoane. Totodată, polițiștii le-au reamintit elevilor claselor a V-a pericolele la care s-ar putea expune prin furnizarea datelor personale pe rețelele de socializare și cui ar trebui să se adreseze pentru a cere ajutor atunci când se simt în pericol.

În cadrul activității, polițiștii au vorbit despre cauzele, riscurile și efectele nocive ale consumului de alcool și tutun, iar pentru o mai ușoară transmitere a mesajului, aceștia le-au oferit celor mici materiale educative cu sfaturi preventive.

Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală şi proiectul „Pregătiți pentru viață”.

Sursă foto: IPJ Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii