Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele SC Confort Urban au demarat lucrările Soluții de monitorizare inteligentă a traficului la intrările în Constanța (galerie foto)

ro

12 Feb, 2020 15:54 1068 Marime text
Trafic fluidizat, creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente reprezintă beneficiile de care se vor bucura locuitorii și turiștii orașului nostru prin implementarea de către Primăria Muncipiului Constanța a unui sistem de management al traficului, ca parte integrantă a strategiei Smart City.

Toate intrările în municipiu vor fi monitorizate prin montarea unui sistem de numărare a autovehiculelor. Senzorii sunt amplasați la nivelul solului si au rolul de a detecta un vehicul care trece pe deasupra lui.

Sistemul, compus din câte 2 bucle inductive care vor fi montate în asfalt pe fiecare bandă, detectoare și dispozitive care trimit informații către serverul principal, va furniza date despre gradul de încărcare auto în orice interval orar.

În funcție de valorile colectate din teren pot fi stabilite măsuri pentru îmbunătățirea traficului și resistematizarea rutieră.

Lucrările au fost demarate astăzi de SC Confort Urban SRL la intrarea în stațiunea Mamaia iar proiectul va cuprinde toate cele 5 zone de acces din municipiu.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii