Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu! Actorul Marius Cisar a murit la doar 51 de ani!

ro

24 Aug, 2020 21:49 1929 Marime text
  • Actorul brașovean Marius Cisar, directorul Centrului Cultural ,,Reduta“, a murit luni, 24 august 2020, în urma unui infarct suferit în timp ce se afla la serviciu. Actorul avea 51 de ani.

Colegii au sunat la 112, un echipaj SMURD a sosit la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor, dar lupta pentru viața actorului părea pierdută. Paramedicii l-au resuscitat zeci de minute, însă nu l-au putut salva, scrie România TV.

Marius Cisar a fost absolvent al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi, Facultatea de Teatru, promoția 1994 și a lăsat în urmă o carieră bogată. Acesta a jucat în peste 50 de piese de teatru și și-a încântat publicul cu fiecare reprezentație.

O mare parte din cariera sa a activat ca actor al Teatrului “Sică Alexandrescu” din Braşov, iar din 2009 a ocupat funcţia de manager al Centrului Cultural Reduta. A fost arhitectul festivalului naţional de teatru dedicat liceenilor, „Amprente”, și a creat  un festival național de teatru politic, destinat teatrelor profesioniste, numit „Scenele Memoriei”.

Pe lângă reprezentațiile de pe scena teatrului, Marius Cisar a derulat și alte activități demne de laudă. Timp de doi ani a fost profesor de dicție la Universitatea de Jurnalism Româno-Canadiană. Apoi a mai colaborat cu Institutul Cultural Român ca profesor în cadrul Taberei Internaționale de limbă, cultură și civilizație românească.  A fost mentor în cadrul școlii de televiziune IMedia Pro, unde a predat disciplina „Arta vorbirii”. Însă cel mai bine s-a simțit în postura de actor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii