Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentația pentru reabilitare a expirat. Anexa Muzeului de Artă Populară Constanța, în stare avansată de degradare

ro

03 Dec, 2021 00:00 742 Marime text
  • Primăria Constanța vrea să determine valoarea achiziției serviciului de actualizare a documentație tehnico-economică (expertiză tehnică, DALI) aferent obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanța”
  • În acest sens organizează o consultare de piață în sistem electronic, orice persoană/organizație interesată având posibilitatea de a transmite ofertă de preț la adresa de mail proiecte@primaria-constanta.ro
  • Data limită pentru transmiteri propuneri este 07.12.2021 iar data consultării este 09.12.2021
  • Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă
  • Clădirea muzeului datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc
  • Clădirea anexă datează din anul 1954 și este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare
 
 

Primăria Constanța vrea să determine valoarea achiziției serviciului de actualizare a documentație tehnico-economică (expertiză tehnică, DALI) aferent obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanța”.

În acest sens organizează o consultare de piață în sistem electronic, orice persoană/organizație interesată având posibilitatea de a transmite ofertă de preț la adresa de mail proiecte@primaria-constanta.ro. Informațiile cu privire la rezultatul consultării vor fi publicate pe www.e-licitatie.ro.
Data limită pentru transmiteri propuneri este 07.12.2021 iar data consultării este 09.12.2021.

Actualizarea documentației este absolut necesară, în condițiile în care, a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța.

Scopul realizării obiectivului de investiţii îl repreznta îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa. Imobilul este amplasat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului.

Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă. Clădirea muzeului are regim de înălţime D+P+1E, fiind construită din cărămidă şi beton, fără lift, şi datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special, la edificiile de cult. Suprafaţa construită a clădirii este de 431 mp, suprafaţa construită desfăşurată este de 1.449 mp, iar suprafaţa măsurată a imobilului, de 1.636 mp.

Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E, suprafaţa construită desfăşurată este de 482 mp, în timp ce suprafaţa măsurată a imobilului are 1.636 mp. Această clădire datează din anul 1954, este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Se actualizează documentația tehnico-economică aferentă restaurării Muzeului de Artă Populară din Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii