Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Sesiune de comunicări științifice „Unirea Principatelor Române - realizare, recunoaștere și beneficii“

ro

24 Jan, 2020 00:00 1921 Marime text
Academia Română și Patriarhia Română au organizat ieri, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul“ a Palatului Patriarhal, Sesiunea de comunicări științifice „Unirea Principatelor Române: realizare, recunoaștere și beneficii“.
 
Evenimentul a fost deschis în Catedrala Patriarhală cu Sfânta Liturghie, urmată de un Te-Deum și o depunere de coroane de flori de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și conducerea Academiei Române. Sesiunea de comunicări științifice a fost moderată de academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cuvântul de deschidere aparținând Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membru de onoare al Academiei Române, urmat de Cuvântul de salut al președintelui Academiei Române.
 
Au susținut comunicări științifice acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române și acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române.
 
Au luat cuvântul apoi acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membru de onoare al Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române și acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualității românești

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanța, are ca obiectiv conectarea comunității dobrogene la cel mai înalt for al intelectualității românești - Academia Română.
 
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituții de educație și cultură constănțene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenția comunității a relației Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitația de a conferenția despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanța își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualității românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 
Citește și:
 
#DobrogeaAcademică - Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naționale „Dacă există în fiecare o bază de cultură generală solidă, celelalte «educații» vin de la sine”

#DobrogeaAcademică Academia Română anunță înființarea canalului propriu de YouTube

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii