Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:14 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Academia Română anunţă înfiinţarea canalului propriu de YouTube

ro

08 Jan, 2020 00:00 1426 Marime text

Fondată în 1866, iniţial sub numele de Societatea Literară Română, apoi de Societatea Academică Română, instituţia, definită drept cel mai înalt for de cultură şi ştiinţă românesc, primeşte, în martie 1879, titulatura Academia Română.
 
Membrii săi sunt personalităţi ştiinţifice cu o deosebită contribuţie în domenii dintre cele mai diverse, de la istorie, filosofie şi lingvistică, până la fizică nucleară, chimie, biologie macro- şi microcelulară, geologie şi geodinamică sau agricultură.
 
La aproape un secol şi jumătate de la fondarea sa, iată că Academia Română dovedeşte o deosebită deschidere şi se aliniază trendului secolului XXI, anunţând înfiinţarea canalului Youtube propriu. Acesta poate fi accesat la adresa https://www.youtube.com/channel/UCuuNmYFXGSVcBHuBKG0KxcA/videos sau din pagina web a Academiei Române.
 
Astfel, publicul interesat va avea la dispoziţie o nouă posibilitate de informare asupra activităţii ştiinţifice şi culturale a Academiei Române, a institutelor şi centrelor sale de cercetare, precum şi a Bibliotecii Academiei Române.
Între rubricile permanente care grupează informaţia se vor regăsi: discursurile de recepţie ale membrilor titulari ai Academiei Române, declaraţii, interviuri cu membrii Academiei Române sau cu oaspeţi de seamă din ţară şi din străinătate, reportaje, filme documentare, transmisii în direct din Aula Academiei Române.
 
Canalul YouTube al Academiei Române se adaugă celorlalte instrumente de promovare prin care este prezentată viaţa academică: pagina web, pagina de Facebook, buletinul informativ şi jurnalul online al Academiei Române. Canalul oferă celor interesaţi posibilitatea de abonare şi de alertare prin e-mail asupra noilor postări.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii