Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Institutul de Economie Agrară al Academiei Române aduce în dezbatere provocările actuale ale fermierilor europeni

ro

25 Sep, 2019 00:00 1386 Marime text
Începând de mâine, Academia Română va găzdui deschiderea lucrărilor celui de-al 173-lea Seminar al Asociației Europene a Economiștilor Agrari (European Association of Agricultural Economists – EAAE), după cum ne informează Biroul de comunicare al Academiei Române.
Organizat de Institutul de Economie Agrară al Academiei Române, Seminarul va reuni la București experți în domeniul economiei agrare din mai multe țări europene.
 
Pe marginea temei de anul acest -„Sustainable and resilient farming systems in the European Union (Sisteme agricole sustenabile și reziliente în Uniunea Europeană)” -, se vor purta discuții legate de modul în care fermierii europeni fac față provocărilor economice, sociale și de mediu, dar și despre felul în care politicile Uniunii Europene pot contribui la creșterea capacității sistemelor agricole de a face față șocurilor și schimbărilor prezente și viitoare. 
 
Sesiunea plenară se va desfășura în Aula Academiei Române și va prilejui dezbateri pe marginea unor subiecte precum Politica Agricolă Comună post 2020, problematica de mediu și capacitatea sistemelor agricole de a face față provocărilor din mediul extern, pe baza prezentărilor susținute de reprezentanți ai Comisiei Europene, ai factorilor de decizie din România și ai unor institute de cercetare și universități de prestigiu din Austria, Olanda și Marea Britanie.
 
Lucrările pe secțiuni ale seminarului vor prilejui dezbaterea a 36 de lucrări științifice pe tematica seminarului.
 
În același timp, seminarul va găzdui prezentarea rezultatelor intermediare ale proiectului Orizont 2020 cu titlul „Towards Sustainable and Resilient EU Farming systems (SURE-Farm)”, coordonat de Universitatea din Wageningen (Olanda) și în care Institutul de Economie Agrară al Academiei Române este partener.
 
EAAE este o asociație profesională voluntară înregistrată în Olanda, în anul 1975, care reunește economiști agrari sau economişti interesați de problemele agriculturii, industriei alimentare și celei de dezvoltarea rurală din Europa. Asociaţia urmăreşte să promoveze cunoaşterea și înţelegerea economiei agricole, în special în contextul european și să promoveze schimbul de experiență, de idei și informații între economiștii agrari. La fiecare trei ani EAAE organizează un congres, la fiecare doi ani un workshop pentru doctoranzi, iar în fiecare an organizează seminare dedicate mai multor subiecte specifice.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti  

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii