Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul universitar Marian Alexandru, fostul șef al procurorilor din Dobrogea, alături de profesorii în grevă

ro

25 May, 2023 15:46 1605 Marime text


Marian Alexandru, profesor universitar, fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, socotește justificată greva profesorilor!   
 
Fostul șef al procurorilor din Dobrogea spune că este „profesor universitar, demnitate academică ce se obține după multi ani de studiu și scrierea multor lucrări publicate în tară sau străinatate“.
 

„Salariul unui profesor universitar nu îi conferă acestuia suficientă siguranță materială. În concret eu ca și alți profesori din universităti desfăsurăm, de nevoie și alte activităti care ne ajută să trăim demn. Aceasta este bine dar este și rău pentru că în felul acesta cadrul didactic nu alocă timp mai mult actului de predarea la studenți. În lipsa unor venituri suficiente, absolvenți bine pregățiti nu sunt atrași pentru învățământul superior și pe cale de consecință calitatea scade mereu. Ce să mai spun de învătământul preuniversitar unde veniturile sunt și mai mici iar calitatea cadrelor este în suferință. Am întrebat recent un absovent de liceu pedagogic cine a fost marele nostru Ciprian Păunescu și mi-a răspuns că a fost un poet român. De aceea socotesc justificată greva profesorilor!“, se mai arată în mesajul lui Marian Alexandru fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 „Sunt dezamăgit de atitudinea domnului procuror!“
Marian Alexandru, fostul procuror general al Dobrogei, reacționează în cazul vicepreședintelui CSM Daniel Horodniceanu




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii