Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Evoluția epidemiei cu virusul SARS COV-2, dezbătută de reprezentații Academiei Române și ai Academiei Naționale de Medicină din Franța

ro

14 May, 2020 00:00 1135 Marime text

Recent, reprezentanți ai Secției de Științe Medicale a Academiei Române s-au întâlnit în teleconferință cu membri ai Academiei Naționale de Medicină din Franța, tema dezbaterii fiind evoluția epidemiei cu virusul SARS COV-2 în cele două țări, după cum informează Biroul de comunicare al Academiei Române.

Din partea franceză a participat un grup de academicieni coordonat de Jean François Allilaire, secretar general al Academiei Naționale de Medicină, din care au făcut parte Patrice Debré, președintele Comitetului pentru relații internaționale, Bernard Launois, fost președinte al Comitetului pentru relații internaționale, André-Laurent Parodi, fost președinte al Academiei Naționale de Medicină.
Partea română a fost reprezentată de acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române și președinte al Secției de Științe Medicale, acad. Costin Cernescu, prof. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, și prof. Ștefan Constantinescu, membru de onoare din străinătate.

Schimbul de opinii s-a dovedit util și important, partea franceză acordând o atenție deosebită măsurilor de „ieșire din izolare“ care urmează să fie luate în viitorul apropiat.
 În opinia participanților la teleconferință este necesar ca aceste măsuri să asigure o reluare cât mai rapidă a activităților normale, dar să evite, în același timp, prelungirea sau revenirea bolii.
Viitoarea reuniune a celor două Academii are ca obiectiv analiza întregii evoluții a epidemiei, încercând să stabilească o serie de recomandări pentru viitor și, eventual, să demareze proiecte de studiu comune.
 

#DobrogeaAcademică
 
 
#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti 

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română.
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.

 
Citește și:

#DobrogeaAcademică 154 de ani de la înființarea „celui mai înalt for românesc de consacrare științifică și culturală“. Vivat, Crescat, Floreat!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii