Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea e frumoasă Destinație turistică de neratat! Insula K și golful Musura, raiul păsărilor deltaice (galerie foto)

ro

28 Aug, 2021 12:13 2363 Marime text

  • Prezența oamenilor pe insulă ar putea afecta dezvoltarea speciilor protejate din această zonă a Rezervației, astfel că turiștii sunt sfătuiți să o admire de la distanță.
Insula K, așa cum a fost ea denumită de experți, sau „Insula Păsărilor“, este o oază de liniște, un rai al păsărilor deltaice care a apărut în Marea Neagră, în golful Musura (o zonă lagunară pe cale de aluvionare), aproape de localitatea tulceană Sulina, la nord de gura de vărsare a Brațului Sulina.

Mica insulă s-a format în urma unui proces de acumulare a aluviunilor aduse în principal de către brațul cel mai nordic al Dunării, Brațul Chilia, și cu aportul curenților circulari din Marea Neagră.

Este un loc absolut spectaculos, de o frumusețe impresionantă, dar un loc unde păsări precum pelicanii, cormoranii, egretele se simt în habitatul lor. Accesul pe Insula K, cel mai tânăr pământ din România, este interzis, ca urmare a nevoii de protecție a noilor generații de păsări.

Prezența oamenilor pe insulă ar putea afecta dezvoltarea speciilor protejate din această zonă a Rezervației, astfel că turiștii sunt sfătuiți să o admire de la distanță.

Sursa foto: Consiliul Județean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii