Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:31 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Tânăr, reținut pentru trafic de persoane și lovire sau alte violențe

ro

17 Sep, 2019 15:05 1167 Marime text

La data de 13.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.E., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și lovire sau alte violențe.

În fapt s-a reținut că, în cursul lunii aprilie 2019,  inculpatul P.E., în vârstă de 26 de ani (cunoscut cu antecedente penale în Italia), a recrutat, determinat și exploatat sexual o persoană de sex feminin, în vârstă de 19 ani, pe raza municipiului Craiova, în vederea obținerii de foloase materiale.

Persoana vătămată a fost transportată și adăpostită la domiciliul inculpatului P.E., în localitatea Cerăt, județul Dolj,  interzicându-i acesteia să se întoarcă acasă sau să ia legătura cu familia.

După aproximativ o săptămână, inculpatul P.E. a transportat victima în zona de centură a municipiului Craiova și a obligat-o, prin amenințări și acte violență fizică, să practice prostituția ”la stradă” în folosul său material, până la sfârșitul lunii august 2019.

La sfârșitul lunii august 2019, persoana vătămată a reușit să fugă cu sprijinul unei tinere care practica prostituția în aceeași zonă și s-a întors la locuința părinților săi, unde a fost căutată de către inculpat și amenințată cu acte de violență, în scopul de a o constrânge să se întoarcă la el.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională (între 700-1500 lei zilnic) au fost însușite în totalitate de către inculpatul P.E.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul intenționa să transporte persoana vătămată în Germania, în vederea exploatării sexuale a acesteia.

De asemenea, s-a reținut faptul că, la data de 05.09.2019, inculpatul P.E. a lovit cu un cuțit un bărbat, care se afla pe centura de nord a municipiului Craiova, în timp ce acesta discuta cu o tânără ce practica prostituția în zonă și care se afla sub controlul inculpatului.


La data de 13.09.2019, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.E., pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează DIICOT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii