Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mihai Lupu deplânge, într-o declaraţie politică, dispariţia sistemului de sănătate PNL cere premierului demiterea preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

ro

08 Mar, 2012 01:37 1192 Marime text

„Sistemul de sănătate românesc este pe cale de dispariţie", susţine deputatul liberal Mihai Lupu într-o declaraţie politică depusă la secretariatul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul este de părere că „scandalurile de proporţii din ultima vreme din sistemul de sănătate au scos la iveală enormele greşeli ale guvernărilor PDL-iste, denumite fals şi demagogic reforme! S-a dovedit zilele acestea că aşa-zisa reformă a sănătăţii este astăzi una dintre cele mai mari păcăleli inventate într-un program de guvernare, o mare minciună care le-a fost servită în mod constant românilor, timp de trei ani, de guvernarea PDL-istă păguboasă şi total ineficientă!"

Deputatul avertizează că în ultimii ani mii de medici şi asistente au părăsit România, spitalele autohtone rămânând aproape fără personal de specialitate! „Din păcate, semnalele privind instalarea altor probleme de sistem sunt din ce în ce mai puternice: tot mai multe medicamente şi pentru alte patologii decât cele pentru cancer vor dispărea de pe piaţă, ca urmare a legislaţiei aberante. Este vorba de taxa Clawback, de decontări întârziate la peste 360 de zile de un sistem devenit total nefuncţional, în care statul actual vrea să nu mai aibă niciun fel de obligaţii faţă de cetăţenii săi. Iar cei care suferă în urma acestor măsuri şi a politicii iresponsabile a guvernului sunt, evident, numai românii, plătitori de taxe şi impozite", mai afirmă deputatul.

Contactat telefonic, Mihai Lupu susţine că declaraţia politică este fundamentată ca urmare a discuţiilor pe care le-a purtat în ultima perioadă la biroul său parlamentar cu bolnavi cronici, dar şi cu alte categorii de pacienţi.

În aceste condiţii, PNL îi solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu demiterea de urgenţă a preşedintelui CNAS.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii