Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfânta Cuvioasă Parascheva, Arimex Comexim 2000 SRL le-a oferit pacienţilor meniu variat şi hrană spirituală (galerie foto)

ro

15 Oct, 2012 01:00 2711 Marime text
cantina_1.jpgTradiţia pe care Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care oferă hrana zilnică pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul de Boli Infecţioase, a format-o la fiecare sărbătoare mare din calendar, aceea de a le oferi bolnavilor meniuri deosebite, a fost respectată şi ieri de Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Peste 800 de pacienţi, internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Spitalul de Boli Infecţioase, au primit, ieri, bucate tradiţionale pregătite cu drag de bucătăresele cantinei, administrate de Arimex Comexim 2000 SRL. La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie, margarină, gem, salam victoria, caşcaval, brânză de vaci şi brânză topită. La supliment, bolnavii au primit biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Masa de prânz a fost şi ea una variată, cu mâncăruri din carne de curcan, de pui şi legume. Astfel, pacienţii de la cele două unităţi sanitare au fost răsfăţaţi cu ciorbă ţărănească de curcan, supă ţărănească de curcan, supă de legume cu tăieţeii de casă, escalop din piept de pui şi piure de cartofi, ostropel din piept de pui şi piure de cartofi, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, cartofi la cuptor cu rozmarin şi brânză de vaci şi salată din castraveţi muraţi. De pe mese nu a lipsit nici desertul. Cei peste 800 de pacienţi au mâncat ştrudel cu mere, compot de mere şi mere. Cina a constant din salată de boeuf, salată Caesar din piept de pui şi curcan, pilaf şi trunchi de peşte la tavă cu lămâie, cartofi franţuzeşti cu brânză de vaci, ficăţei de pui la tavă, ceai cu lămâie şi biscuiţi. Şi pentru că aşa este creştineşte, bucatele au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Mircea Ştefan. „Dorim pacienţilor însănătoşire grabnică, pace sufletească şi spor la toate cele bune", le-a transmis celor aflaţi în suferinţă Petre Preda.

O nouă troiţă, spre slava celor sfinte

Societatea Arimex Comexim 2000 SRL, prin managerul Petre Preda, va înălţa o troiţă închinată martirilor de la Canalul Dunăre - Marea Neagră, la Poarta Albă-Galeşu. „Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, vom înălţa o troiţă în memoria jertfelor umane de la Canalul Dunăre - Marea Neagră, spre slava Sfintei Treimi", ne-a destăinuit Petre Preda. Aceasta este cea de-a patra troiţă, ridicată de Petre Preda în judeţul Constanţa.

Alocaţia de hrană a rămas aceeaşi

cantina_2.jpg

Din păcate, alocaţia de hrană acordată de Ministerul Sănătăţii pentru bolnavi este mică şi pune în dificultate societăţile comerciale care se ocupă de alimentaţia bolnavilor. „Cu toate că Ministerul Sănătăţii a promis actualizarea alocaţiei de hrană începând cu 1 august, iată că suntem în luna octombrie, iar lucrurile nu s-au schimbat deloc", a menţionat managerul societăţii Arimex Comexim 2000. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1916/2006 şi HG 429/2008, s-a stabilit nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice şi creşe. La ora actuală, potrivit Hotărârii din 2008, un bolnav ar trebui hrănit, pe zi (trei mese), de aproximativ 7 lei (5,65 lei fără TVA pe zi). Asta în condiţiile în care preţurile la produse şi utilităţi au crescut. Pentru putea servi destulă hrană oamenilor aflaţi în suferinţă, Petre Preda a apelat la ajutorul unor sponsori. „Mulţumim partenerilor noştri pentru că ne ajută să oferim bolnavilor mâncare variată. Este vorba despre echipa Selgros, echipa Dobrogea şi Arhiepiscopia Tomisului", a mai adăugat Petre Preda. Este adevărat, pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sunt singurii din ţară care primesc carne la toate cele trei mese, însă acest lucru se datorează în totalitate ajutorului sponsorilor şi efortului financiar al societăţii Arimex Comexim 2000, nicidecum alocaţiei acordate de Ministerul Sănătăţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii