Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:05 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuț Culețu, ales vicepreședinte al CA Neptun Olimp SA. Cine va ocupa funcția de președinte

ro

31 Aug, 2022 11:51 1037 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia Consiliului de Administraţie al societăţii Neptun - Olimp S.A., asupra ordinii de zi aprobate în şedinţa convocată în data de 29 august 2022.

Consiliul de Administrație al societății Neptun Olimp SA, în ședință din data de 29.08.2022, a ales în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, începând cu data de 29.08.2022 până la data de 29.10.2022, pe Arghirescu Adriana. În cadrul aceleiași ședințe, s-a ales pentru aceeași perioadă, vicepreședinte al Consiliului de Administrație, Culețu Dănuț.

Amintim că, În luna martie 2021, Adriana Arghirescu era cooptată în Consiliul de Administrație al societății Neptun-Olimp SA, ca membru provizoriu în CA-ul societății.

Arghirescu, care este și consilier local municipal PNL a fost propusă din partea acționarului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Conform buletinului de vot al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la SC Neptun Olimp SA din luna octombrie 2021, noua echipă de conducere a societății era formată din : Dana Mariana Constantinescu, Adriana Arghirescu (n.r. președinte CA), Lucian Dubălaru, Dragoș Călin și Mihăiță Giani Vătuiu.

Reamintim că, în anul 2019, fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, şi primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, au fost achitaţi de Tribunalul Constanţa, în dosarul în care erau judecaţi pentru abuz în serviciu. Cei doi au fost trimişi în judecată după ce ar fi validat propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pentru aproximativ 660 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane, care nu ar fi făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament.
 
Decizia magistraţilor de la Tribunalul Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile.
 
În acelaşi dosar au mai fost achitaţi şi Stere Sponte, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Gabriel Gheţu, fost şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră Agricolă la Administraţia Domeniilor Statului - Reprezentanţa Teritorială Constanţa, dar şi Titus Găgeatu, fost consilier în cadrul Prefecturii Constanţa. Aceştia erau cercetaţi sub aspectul infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.
 
Vă reamintim că procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei cinci în luna ianuarie 2015.
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii